Monitorul Cartierelor

MANIPULARE grosolană marca PSD! Imaginea Clujului, pătată pe Facebook cu fotografii vechi de peste cinci ani

O serie de fotografii colorate surprinse în urmă cu cinci ani în centrul municipiului Cluj-Napoca au devenit instrument de manipulare pentru social-democrați.

În seara zilei de miercuri, 10 iunie, la ora 21:27, pe pagina oficială de Facebook a lui Cozmin Gușă, fost secretar general al Partidului Social Democrat (PSD), apărea o postare cu titlul „Azi, în centrul Clujului” (vezi Galerie FOTO).

Revenit în PSD spre sfârșitul lunii octombrie 2019 și exclus din partid la scurt timp, spre mijlocul lunii noiembrie, Gușă afirmă că „poza i-a fost trimisă de un prieten clujean”, împreună cu „o glumă amară”, cu o ușoară tentă rasistă, am spune noi.


Ăștia o fi văzut la TV cum dobitocii albi din America îi spală pe negrii pe picioare, și-acum ne invită și pe noi să facem la fel cu ei. Pe mine să nu se bazeze!”, își parafraza prietenul fostul director de campanie al lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2004.

Gluma-i glumă, însă imaginea e jenantă spre deprimantă, pentru clujeni, adică și pentru mine...”, mai spunea fostul deputat originar din Câmpia Turzii. Acesta a revenit ulterior cu un „later edit”: „Cineva mi-a zis după ce-a văzut postarea, că poza n-ar fi de azi, ci de la precedenta caniculă”.


Postarea lui Cozmin Gușă, distribuită de parlamentarul PSD Marius Sorin Bota

Cu toate acestea, postarea lui Gușă a fost distribuită și de deputatul PSD de Maramureș Marius Sorin Bota, în aceeași seară de miercuri, 10 iunie, la ora 22:07 (vezi Galerie FOTO). „Gluma amară și concluzia rămân valabile oricum...”, a concluzionat ulterior Cozmin Gușă, actualul președinte al Federației Române de Judo.

În încercarea de a afla sursa imaginilor, Monitorul de Cluj a luat legătura cu fotograful clujean Nicu Cherciu, cel care a surprins cadrele picante din Piața Unirii. El ne-a confirmat că fotografiile au fost publicate pe pagina sa de Facebook în data de 8 iunie 2015 (vezi Galerie FOTO), adică cu peste 5 ani în urmă!


În aceste condiții, faptul că Gușă a ținut să păstreze postarea sa, care este activă și la momentul redactării articolului, chiar și după ce i s-a atras atenția că fotografiile sunt mai vechi, nu ne poate duce decât la gândul că aceste fotografii au devenit instrument de manipulare și de discreditare a imaginii publice a Clujului condus momentan de o administrație liberală.

ȘTIREA INIȚIALĂ


S-a deschis aquapark-ul din Cluj? Turismul local înflorește, „spa” în inima orașului

Imaginile colorate surprinse de fotograful clujean Nicu Cherciu în „inima” Clujului, Piața Unirii, au prins din nou viață pe rețelele de socializare. Deşi sunt vechi de câțiva ani, fotografiile au făcut din nou furori, marți, pe grupul de Facebook „I Love You Cluj”. Oare s-a deschis aquapark-ul din Cluj-Napoca...?

În imagini apar câțiva cetățeni de etnie romă care se scăldau în mare voioșie în fântânile arteziene, clătindu-și fără rețineri rufele, precum și piciorușele obosite în apa limpede și răcoroasă. Relaxarea i-a costat scump pe „turiștii” din zona centrală a Clujului, aceștia fiind sancționați de polițiștii locali, așa cum se observă în fotografii.


Rău am ajuns, în centrul orașului asemenea peisaj... Bine că plătim poliția!”, „Rău a ajuns și Piața Mărăști... e full! Nu este poliție! Plin de hoți care fură și șmecheri care fraieresc copiii și pe cine pot!” sau „Astea pot face orice, poliția dormea când s-au așezat acolo?”, sunt câteva dintre comentariile indignate ale clujenilor care, deși au reacționat poate fără să știe că pozele sunt mai vechi, vorbesc despre o realitate cât se poate de actuală.

CITEȘTE ȘI:

Ce spuneți despre desființarea Poliției Locale?

VIDEO. Ruşinea Clujului! Un puştan ameţit de alcool şi-a făcut nevoile în lacul Chios
 

abonare newsletter