Monitorul Cartierelor

Spaţiile verzi din Cluj, uitate de autorităţi

Unele spaţii verzi din municipiul Cluj-Napoca arată “ca după război”: cuie în care se pot înţeapă cei mici, iarbă până la genunchi sau oameni care fumează nestingheriţi.

“Locuiesc în cartierul Gheorgheni, lângă piaţa Hermes. Pe strada Brâncoveanu colţ cu strada Arieşului (vizavi de Corpul didactic) este un părculeţ pentru copii. La tobogan, la platforma de 1 metru, ies în afară cuiele/piroanele cu care a fost fixat. Problema este că, dacă trece vreun copilaş de 90-100 cm în fugă pe sub tobogan sau se ridică, în cel mai fericit caz, cuiele îi zgârie pielea capului...Aş dori să ştiu dacă se poate remedia, nu ştiu, tăiate la nivel sau înlocuite în aşa fel încât să nu pună în pericol sănătatea copiilor”, a spus o femeie pe un site de reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei.

Alt cartier, alte probleme. Parcul din Zorilor de pe strada Lunii este un adevărat câmp. În iarba care este până la genunchi cei mici se zgârie de fiecare dată când ies la joacă.


“Încerc de două zile să obţin o informaţie de la Primăria Cluj, în legătură cu spaţiile verzi, dar la numărul de centrală nu răspunde nimeni. Aş vrea să ştiu cine se ocupă de întreţinerea parcurilor din Zorilor, cei de la Primăria Zorilor nu au un răspuns. Parcul din Zorilor de pe strada Lunii, în capăt la autobuze, iarba este până la genunchi. De două săptămâni tot sper ca va veni cineva să o taie şi să cosmetizeze un pic parcul pentru că şi copiii noştri să se poată juca frumos în parc. Al meu are 3 ani şi în fiecare zi îmi spune că îl zgârie iarba. În timpul alegerilor domnul Boc a vizitat parcul nostru, păcat că nu eram acolo să-i dau o idee de a face acest parc la fel de frumos precum cel de lângă Perla, unde copiii nu sunt nevoiţi să se joace prin iarbă, ci aleargă pe dale de plastic. Vă rog să remediaţi situaţia şi cel mai important să pot lua legătura cu cineva şi telefonic”, a precizat Adela Pop.

În cartierul Mărăţi, mai exact pe strada Cojocnei, o clujeancă este nemulţumită că pe spaţiul verde din faţa blocului în care locuieşte vin oameni şi fumează.


“Locuiesc pe strada Cojocnei la numărul 2, bl. T11, sc. 6, parter, ap. 52, iar prin prezenta vă rog respectuos să luaţi în considerare demontarea meselor cu bănci aşezate în spaţiul verde al blocul T11 de pe strada Cojocnei, nr. 2, întrucât sunt montate la o distanţă foarte mică de geamurile celor care locuiesc la parterul blocului şi sunt ocupate de persoane care locuiesc la altă scară/în alte blocuri şi care fumează zilnic, astfel că deranjează pe cei care locuiesc la parter. Întrucât spaţiul verde din curtea blocului este şi loc de joacă pentru copii, consider că acesta nu este locul public potrivit pentru cei care doresc să fumeze – pentru că se încalcă legea anti-fumat în locurile publice”, a spus Simona Ştefania Bodrea.

abonare newsletter