Monitorul Cartierelor

Clujenii vor transport în comun pe timp de noapte

Un sondaj on-line lansat de consilierul local Ioan Bîldea arată că majoritatea participanților își doresc transport în comun pe timp de noapte în Cluj-Napoca.

Din 8.125 de persoane care au răspuns întrebărilor chestionarului, 7.598 au declarat că doresc transport pe timp de noapte și 527 au spus că nu doresc. 55% din participanți au declarat că mijloacele de transport ar trebui să circule din jumătate în jumătate de oră, iar traseul care a primit cele mai multe voturi este Mănăștur-Mărăști, urmat de Zorilor-Gară și Grigorescu – Gheorgheni. Aproximativ 45% din clujeni au răspuns că mijloacele de transport în comun ar trebui să circule până la ora 5.00.

“La ora actuală, există o singură linie numită nocturnă, linia 25N, pe care mijloacele de transport în comun circulă doar până la ora 0:30. Deci cu o oră și 30 de minute peste programul „de zi” al tuturor mijloacelor de transport în comun. În rest, doar la sărbători mari sau evenimente deosebite, mai avem program extins în noapte pentru transportul în comun. Prea puțin! Într-un oraș aflat în expansiune, care deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului și dorește să devină și Capitală Culturală Europeană, introducerea unei soluții de transport public în comun și pe timpul nopții nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat Ioan Bîldea, prin intermediul unei solicitări adresate conducerii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter