Monitorul Cartierelor

28 de spaţii pentru plimbarea câinilor. Unul singur, amenajat corespunzător

Cartierul Gheorgheni este singurul din oraş care dispune de un loc pentru plimbarea câinilor, îngrădit, dotat cu coşuri de gunoi şi bănci.

Într-un oraş cu peste 300.000 de locuitori există un singur loc pentru plimbarea câinilor amenajat potrivit legilor locale. Astfel, proprietarii de câini îşi plimbă animalele unde pot şi riscă să fie amendaţi de poliţiştii locali.

Un consilier local a făcut o inventariere detaliată a tuturor locurilor pentru plimbarea câinilor din municipiu, iar la final a ajuns la concluzia că unul singur este îngrădit şi corespunde cerinţelor prevăzute în Hotărârea de Consiliu Local. “Din cele 28 de spații aprobate în 2001, destinate plimbării câinilor, care ar fi trebuit să fie împrejmuite, doar unul corespunde HCL nr. 575/2001. Așadar, singurul spațiu îngrădit este cel de lângă Cartodromul din cartierul Gheorgheni. În rest, spațiile fie sunt neamenajate, adică neîngrădite, fie sunt ocupate de construcții”, a declarat Ioan Bîldea, consilier local PNL.


El adaugă că din 2001 până în prezent, Primăria a identificat și amenajat suplimentar (față de spațiile care apar în hotărârea de consiliu menționată), doar o zonă și anume spațiul pentru câini de lângă Parcul Rozelor. Acesta este îngrădit, dar din păcate nu dispune de o alee și nici de iluminat, astfel încât proprietarii câinilor să nu fie nevoiți să se plimbe prin noroi și pe întuneric.

Bîldea îi solicită primarului Emil Boc să găsească locuri noi pentru plimbarea patrupedelor deoarece “nu este posibil ca într-un oraș de peste 300.000 locuitori să nu existe zone în care să-ți poți plimba câinele liniștit, fără ca Poliția Locală să fie pe urmele tale pentru a te amenda”.


În unele locuri, cum este un triunghi de câţiva metri pătraţi lângă podul Traian a apărut un bloc, pe malul Someşului, lângă Parcul Babeş, zona este îngrijită, dar nu este îngrădită. Terenul de-a lungul variantei Grigorescu-Mănăștur (partea stânga spre Grigorescu), de la Ștrandul „Sun” până la nodul N nu este îngrijit şi nici îngrădit.

În documentul ataşat puteţi citi situaţia detaliată a locurilor pentru plimbarea câinilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter