Monitorul Cartierelor

Clujenii cer sens giratoriu nou pe Calea Turzii

Lucrările de modernizare a arterei Calea Turzii prevăd, printre altele, realizarea unei zone verzi mediane, modernizarea trotuarelor şi a sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Făgetului.

Clujenii solicită Primăriei Cluj-Napoca realizarea unui sens giratoriu nou ca urmare a creşterii numărului de locuitori din cartierul Bună Ziua ceea ce a dus la o circulaţie mult mai intensă.

“Pentru intersecţia străzii Calea Turzii cu strada Bună Ziua este prevăzut un sens giratoriu în lucrările care se vor efectua în această vară? Doresc să subliniez faptul că pe strada Calea Turzii s-au construit, în ultima perioadă, multe ansambluri rezidenţiale, astfel ieşirea către oraş de pe partea cu numerele pare sau intrarea în curte venind dinspre centru pe partea cu numerele impare se face foarte dificil”, scrie un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca, prin intermediul unui site specializat în sesizări şi reclamaţii la adresa autorităţilor locale.


Clujeanul mai scrie că în momentul de faţă, multe maşini trec linia dublă continuă, în zonă având loc mai multe accidente din aceasta cauză. De asemenea, maşinile îngreunează circulaţia intrând prin benzinărie pentru a întoarce. Potrivit celui care i-a scris primarului, în intersecţia respectivă ar fi nevoie de exproprierea unori parcele de teren pentru a fi posibilă această soluţie. “S-a luat în calcul această variantă? Ar fi o risipă de timp şi bani publici ca după ce se termina lucrările curente să se strice din nou pentru a rezolva această problemă”, încheie clujeanul.

abonare newsletter