Monitorul Cartierelor

Exproprieri în Mănăștur pentru realizarea Parcului Primăverii. Benzinăria Mol va fi demolată

Primăria Cluj-Napoca trebuie să facă exproprieri în zona Parcului Primăverii ca să poată demola benzinăria Mol.

Exproprieri în Mănăștur pentru demolarea benzinăriei Mol / Foto: Google Maps Exproprieri în Mănăștur pentru demolarea benzinăriei Mol / Foto: Google Maps

 

 


În cursul ședinței de Consiliu Local, din 7 septembrie, va fi votat un proiect privind modificarea și actualizarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente (str. Ion Meșter, str. Emil Cioran, str. Almașului)”.

 


Fiindcă nu s-a realizat o înțelegere între Primărie și MOL privind valoarea despăgubirii, sarcina de demolare și decontaminare a terenului, municipalitatea a venit cu o altă soluție: realizarea unui coridor de expropriere pentru stația de carburanți existentă pe amplasament, care nu figurează în proprietarea Municipiului Cluj-Napoca. 

De asemenea, soluția mai constă în demolarea stației de carburanți, decontaminarea terenului, în vederea eliberării zonei de construcții și amenajări actuale, pentru a face loc noii amenajări propuse prin proiect, reorganizarea și modificarea circulației existente. 


„Proiectul în forma sa inițială viza zona Parcului Primăverii și parțial străzile adiacente și racordurile cu acestea, în perimetrul căreia aflându-se stația de alimentare cu carburanți amplasată pe terenul în suprafață de 2.400 mp (...) considerată ca fiind o funcțiunie improprie în proximitatea zonei rezidențiale. Soluția tehnică aprobată pentru acest proiect presupunea demolarea stației de alimentare cu carburanți. Pe cale de consecință, în ceea ce privește încetarea contractului (...) se menționează faptul că „În cazul în care Asociatul solicită rezilierea contractului, dar dintr-un motiv ce nu poate fi imputat lui Shell , acesta (Shell) va fi despăgubit pentru întreaga investiție efectuată și va avea un drept de retenție asupra terenurilor, până la achitarea sumei datorată de Asociat cu titlu de despăgubiri (…) Au fost urmate o serie de proceduri prealabile în vederea încetării contractului prin acordul părților, dar care nu și-a găsit finalitate, motivat de faptul că nu s-a ajuns la o înțelegere amiabilă a părților (...) în legătură cu valoarea de despăgubire și sarcina de decontaminare. Astfel, pentru a nu fi periclitată implementarea acestui proiect (...) s-a considerat necesară modificarea Hotărârii nr. 91 din 7 martie 2022 privind aprobarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente (str. Ion Meșter, str. Emil Cioran, str. Almașului)” cu componenta de expropriere, care să vizeze construcția edificată de S.C. MOL România Petroleum Products S.R.L.”, se menționează în raportul de specialitate.

 Pentru „obținerea terenului / clădire stație carburant prin exproriere” se va aloca suma de 1,445,776 lei. 


Valoare exproprieri benzinărie MOL / Foto: proiect

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PUZ-ul pentru Parcul Primăverii, lansat în consultare publică. Benzinăria din zonă va fi demolată. Suprafața parcului crește cu 25%

Dispare benzinăria Pritax din Gheorgheni. Devine parcare publică.

Primăria anunță „cu jumătate de gură” începerea lucrărilor la Parcul Primăverii: „Proiectul pentru această zonă verde este în stadiile incipiente”

Ultimele Stiri
abonare newsletter