Monitorul Cartierelor

Aquapark în Grigorescu. Studiul de fezabilitate va ajunge în Consiliul Local în septembrie

Unul dintre cele mai așteptate proiecte ale Clujului, aquapark-ul ce urmează să fie construit în Grigorescu, va avea studiul de fezabilitate finalizat în luna septembrie.

Aquapark în Grigorescu: studiile vor fi finalizate în septembrie. FOTO: Pixabay Aquapark în Grigorescu: studiile vor fi finalizate în septembrie. FOTO: Pixabay

 

 


În fiecare vară, subiectul aquapark-ului revine în discuție, iar până recent, un plan stabil legat de locația acestuia sau un orizont de timp în care ar putea fi realizat lipseau cu desăvârșire. Anul trecut, însă, primarul Emil Boc a anunțat că acesta va fi construit pe un teren din Grigorescu, lângă ștrandul de la Sun, și că „s-au pus în mișcare rotițele” pentru ca, în următorii ani, clujenii și nunumai să poată avea o astfel de facilitate chiar în orașul lor.

 


Primarul Clujului a adus noi detalii referitor la stadiul acestui proiect în conferința de presă de marți, 25 iulie, arătând că, în luna septembrie, studiul de fezabilitate pentru aquapark trebuie să fie finalizat și prezentat consilierilor locali spre aprobare. 

„În septembrie, dacă nu greșesc, este termenul de predare a studiului de fezabilitate, astfel încât să putem intra după aceea în Consiliul Local. A fost luat un proiect inițial pe care l-a avut RADP-ul, noi a trebuit să îl preluăm la primărie și să declanșăm procedurile legale, astfel încât să îl putem duce mai departe. Va fi gata undeva la începutul toamnei acest proiect”, a declarat Emil Boc. 


Edilul a arătat anterior, în martie 2023, că obiectivul se va realiza printr-un parteneriat public-privat.

„Aștept ca specialiștii să îmi propună cum să arate, după care soluțiile tehnice din cele existente analizate vor fi aprobate în consiliul local pentru a se merge mai departe. Atunci vă voi prezenta calendarul de scoatere la licitație într-un parteneriat public-privat a aquapark-ului”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.


Aquapark-ul din Cluj-Napoca se va face în zona ștrandului Sun

Anul trecut, în luna august, municipalitatea a decis ca aquapark-ul să fie realizat în zona ștrandului Sun, pe o suprafață de 5,5 hectare. În proprietatea Primăriei se află deja 1,5 hectare de teren, restul suprafeței fiind dobândită prin câștigarea proceselor de către Primărie. 

Mai multe locații au fost luate în calcul în ultimii ani de către municipalitate pentru construirea aquapark-ului la Cluj-Napoca, însă fără rezultate. Anul trecut, primarul Emil Boc a dezvăluit că două locații noi vor fi analizate, dintre care una este „surpriză”, însă o decizie va fi luată doar după ce toate aspectele vor fi luate în considerare și părerile tuturor vor fi ascultate.


Pentru construirea unui aquapark, investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, urmând a fi făcută printr-un parteneriat public-privat.

În lipsa unor facilități de tip aquapark, mulți clujeni își petrec mai ales zilele de weekend călduroase la parcurile tematice din județele învecinate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Park and ride la viitorul aquapark din Grigorescu? Consilier USR: „Este foarte aproape de nodul 6 al Centurii metropolitane”

abonare newsletter