Monitorul Cartierelor

„Ultimele retușuri” la Podul Răsăritului. Când vor putea circula șoferii pe noul pod de pe strada Oașului? - FOTO

Lucrările la Podul Oașului-Răsăritului au intrat în ultima fază și puține zile îi mai despart pe șofer de deschiderea spre circulație a podului.

„Ultimele retușuri” la Podul Răsăritului. FOTO: Diana Cîmpean/ Monitorul de Cluj „Ultimele retușuri” la Podul Răsăritului. FOTO: Diana Cîmpean/ Monitorul de Cluj

 

 


Zilele acestea au loc ultimele lucrări la Podul Răsăritului, iar cel târziu la mijlocul lunii iulie, șoferii vor putea circula pe noua legătură între străzile Oașului și Răsăritului. Se creează astfel o nouă de circulație între zonele Gară - IRA  și pe străzile adiacente.

 


„Între 1 și 15 iulie, cel târziu, se va deschide circulația pe pod”, a arătat primarul Emil Boc, la solicitarea monitorulcj.ro.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Podul Oașului-Răsăritului este luna iulie, anul 2023. La începutul lunii mai, stadiul lucrărilor era la 79%, însă, între timp, pasarela pietonală din zona Parcului Feroviarilor a fost desființată și circulația a fost mutată pe noul pod. De asemenea, în ultimele săptămâni, constructorul a lucrat intens la reamenajarea străzilor Oașului/ Traian și Răsăritului, la intrarea și ieșirea de pe pod. Circulația auto este închisă parțial în zonă.


Obiectivul proiectului de infrastructură constă în descongestionarea traficului din zonă, dezvoltarea și modernizarea orașului pentru a oferi clujenilor rute alternative de mobilitate. Realizarea Podului Oașului - Răsăritului reprezintă primul pas spre amenajarea unui nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, care va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va descongestiona traficul din zonă. Valoarea totală a contractului este de 32,8 milioane de lei.

„Ultimele retușuri” la Podul Răsăritului. FOTO: Diana Cîmpean/ Monitorul de Cluj

Detalii tehnice privind Podul Oașului-Răsăritului

  •  suprafața terenului pe care se construiește podul Oașului-Răsăritului este de 2.000 mp;
  • lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m;
  • secțiunea transversală a podului va avea 26 m;
  • partea carosabilă: 4 benzi de circulație, 2 piste de biciclete și 2 trotuare;
  • rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție;
  • va fi instalat sistem de iluminat public arhitectural.

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA - obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Administrația locală a dat ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv de infrastructură în septembrie 2021.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferii vor circula pe Podul Oașului-Răsăritului din prima jumătate a lunii iulie! Lucrările sunt în grafic

abonare newsletter