FLOREȘTI

Un nou centru cultural în comuna Florești. Proiectul de peste 9 milioane de euro, realizat în trei ani

Comuna Florești va avea un centru cultural la standarde moderne, cu o capacitate de peste 800 de locuri. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali.

Centru cultural Florești/imagini randate Facebook. Centru cultural Florești/imagini randate Facebook.

 

 


Consilierii locali din Florești au aprobat proiectul unui centru cultural cu o capacitate de peste 800 de locuri, destinat activităților cultural-recreative din cea mai mare comună a țării. 

 


Valoarea totală a proiectului este de 9,4 milioane de euro.

„Se aprobă valoarea totală a proiectului de „Construire Centru Cultural, sat Florești, strada Tauțiului F.N., comuna Florești, județul Cluj”, în cuantum de 47.110.127,40 cu TVA, conform SF”, se arată în proiectul de hotărâre votat cu unanimitate de voturi. 


Durata de realizare: 36 de luni. 

Suprafaţa terenului, inclusiv drumurile de deservire - 8.919,00 mp.


Proiectul centrului cultural din Florești a fost propus înainte de perioada pandemică, iar în prezent Consiliul Local a votat reactualizarea atât a studiului de fezabilitate, cât și a valorii actualizate a proiectului. 

„Întrucât Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați inițial prin HCL nr. 53/21.03.2019, iar schimbările economice au determinat creșterea prețurilor tuturor materialelor de construcție și amenajări interioare, se impune actualizarea Studiului de Fezabilitate întocmit și a indicatorilor tehnico-economici care să reflecte realitatea”, se precizează în documentația votată în Consiliul Local. 


Centru cultural în Florești, cu sală de spectacole multifuncțională

Viitorul centru cultural din Florești, ridicat pe două nivele (Ds partial + P + 2E), va adăposti următoarele funcțiuni principale:

• Sala Mare: 806 locuri (496 la parter și 310 la balcon) –

• Suprafața utilă: 498,67mp (parter) + 318,46mp (balcon);

• Scena: - S = 243,00 mp;

• Anexe scenă, spații tehnice;

Centru cultural Florești/imagini randate Facebook

Scena şi anexele sale (buzunare, depozite, ateliere, etc.) vor fi separate de sala aglomerată, prin pereţi antifoc şi cortină metalică de siguranţă + sistem sprinklere. Faţă de alte spaţii accesibile publicului, separarea se va face prin ziduri rezistente la foc minimum 3 ore şi planşee 1 oră şi 30 minute. Planşeele care separă scena sau buzunarele scenei de alte încăperi situate deasupra lor, vor avea rezistenţa la foc de minim 2 ore.

Centrul cultural din Florești va dispune de spații pentru: activități culturale, sală repetiție instrumente, recitale de muzică de cameră, jazz, sala de repetiții coregrafie cu vestiare și grupuri sanitare proprii.

„Holul-foyer al sălii de spectacole este multifuncțional și poate fi amenajat ca spațiu expozițional, colocvii, prezentare de carte, alte activități culturale”, se arată în proiect.

De asemenea, vor fi realizate spații pentru biroul administrativ/secretariat, mediatecă. În cadrul amenajărilor exterioare sunt prevăzute spații verzi și parcaje auto.

Prin realizarea acestui proiect, Primăria din Florești urmărește să faciliteze accesul la nivel local a locuitorilor la cultură, dar și să pună în valoare moștenirea rurală și a patrimoniului cultural. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pas înainte pentru noua grădiniță din Florești! A fost semnat contractul de construire

abonare newsletter