Externe

Germania impune lockdown pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Vaccinarea obligatorie, posibilă în februarie

Germania a anunțat joi un lockdown la nivel național care vizează persoanele nevaccinate. Liderii țării susțin vaccinarea obligatorie, conform CNN.

Restricții dure pentru cei nevaccinați Restricții dure pentru cei nevaccinați

 

Potrivit cancelarului Angela Merkel, persoanele nevaccinate nu vor putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, iar discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag.


„Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate”, a adăugat Angela Merkel.

Situația COVID-19 este „foarte gravă”, a avertizat Merkel, cu cazuri la niveluri foarte ridicate și o rată a vaccinării încă scăzută în Germania, în comparație cu mai multe state europene.


Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz,  au susținut, de asemenea,  vaccinarea obligatorie, care, dacă vor fi votate în Parlament, ar putea intra în vigoare din februarie 2022. Austria a devenit prima țară din UE care a impus vaccinarea obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că va face vaccinurile obligatorii pentru persoanele de peste 60 de ani.

Merkel și succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-au întâlnit astăzi, 2 decembrie, cu liderii regionali germani pentru a conveni asupra unei căi de urmat pentru țară.

CITEȘTE ȘI:

O clujeancă, șef de clinică de radioterapie în Germania: „Le spun pacienților că suntem împreună în aceeași barcă”

Certificatul verde devine OBLIGATORIU în mijloacele de transport și la locul de muncă, în Germania

Ultimele Stiri
abonare newsletter