Externe

Atac sângeros în Sydney. 5 oameni au murit după ce au fost înjunghiați de un bărbat. Suspectul, ucis de poliţişti.

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney/ Foto: @ShaykhSulaiman - X Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney/ Foto: @ShaykhSulaiman - X

 

 


Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.ro

 


Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea. De asemenea, poliţia a precizat că nimic la locul atacului nu indică motivaţia agresiunii cu cuţitul, dar precizează că nu exclude o pistă „teroristă”.

Tragedia s-a produs în marele complex comercial Westfield Bondi Junction, care era plin de clienţi sâmbătă după-amiază. Martorii oculari au descris scene de panică, clienţii alergând pentru a se pune la adăpost în timp ce poliţia încerca să securizeze zona.


Imagini surprinse de camerele de securitate difuzate de media locale arată un bărbat alergând cu un cuţit mare în mână prin centrul comercial, în timp ce persoane rănite zac la sol.

„Primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă spre cei care sunt afectaţi şi spre apropiaţii lor”, a scris pe reţeaua socială X prim-ministrul Anthony Albanese.


Atacatorul a fost împușcat mortal

Atacatorul a fost împuşcat de un agent de poliţie după ce a atacat mai mulţi oameni, potrivit poliţiei.

„Agentul a tras cu o armă de foc şi acea persoană este acum decedată. Mi se spune că sunt cinci victime care au murit ca urmare a acţiunile acestui infractor”, a spus asistentul comisarului poliţiei din New South Wales, Anthony Cooke într-o conferinţă de presă.


Un martor a descris momentul în care atacatorul a fost ucis de o poliţistă. 

„Dacă nu îl împuşca, ar fi continuat, era într-un acces de furie. Apoi s-a dus şi a încercat să-l resusciteze. Avea un cuţit cu o frumoasă lamă lungă asupra lui”
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bilanţul atacului terorist de la Moscova a urcat la 143 de morţi. Cel mai grav atentat în Rusia din ultimii 20 de ani.

Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Etichete: sydney atac morti raniti
Ultimele Stiri
abonare newsletter