Externe

Încă 150.000 de ruși, chemați la serviciul militar obligatoriu. Putin a semnat decretul.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea militară semestrială. 150.000 de bărbaţi au fost chemaţi la serviciul militar obligatoriu.

Încă 150.000 de ruși, chemați la serviciul militar obligatoriu. FOTO: Pixabay.com Încă 150.000 de ruși, chemați la serviciul militar obligatoriu. FOTO: Pixabay.com

 

 


Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea militară semestrială, 150.000 de bărbaţi fiind chemaţi la serviciul militar obligatoriu, transmit duminică Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

 


În Rusia, toţi bărbaţii care au împlinit vârsta de 18 ani trebuie să satisfacă un stagiu militar obligatoriu de 12 luni sau pregătirea echivalentă în cazul celor care urmează studii superioare.

În luna iulie a anului trecut, Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) a votat majorarea, de la 27 la 30 de ani, a vârstei maxime până la care bărbaţii pot fi recrutaţi. Noua lege a intrat în vigoare la 1 ianuarie acest an.


Serviciul militar obligatoriu este un subiect sensibil în Rusia.

Din punct de vedere juridic, recrutările nu pot fi desfăşurate pentru a lupta în afara Rusiei şi au fost exceptate de la mobilizarea limitată din 2022, când cel puţin 300.000 de bărbaţi cu stagiul militar satisfăcut au fost trimişi să lupte în Ucraina.


În septembrie anul trecut, Putin a semnat un decret prin care 130.000 erau chemaţi la recrutarea militară semestrială.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin vrea întărirea armatei și organizațiilor de securitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter