Externe

Cei patru presupuşi atacatori de la Moscova au fost arestaţi preventiv. Bilanțul morților a urcat la 137.

Cei patru presupuşi atacatori din spatele atentatului comis la sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi duminică în arest preventiv pentru două luni de un tribunal din capitala Rusiei.

Atac la Moscova/ Foto: SOTA Telegram Atac la Moscova/ Foto: SOTA Telegram

 

 


Cei patru presupuşi atacatori din spatele atentatului comis la sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi duminică în arest preventiv pentru două luni de un tribunal din capitala Rusiei, transmite luni AFP, citat de Agerpres.ro

 


Cei patru bărbaţi sunt acuzaţi de terorism şi riscă închisoarea pe viaţă, a declarat tribunalul Basmanîi din Moscova într-un comunicat. Arestarea lor preventivă, stabilită până pe 22 mai, poate fi prelungită până la judecarea lor, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

În total, autorităţile ruse au raportat arestarea a 11 persoane, dintre care patru atacatori, în legătură cu acest atentat. 


Instanţa a difuzat imagini în care trei suspecţi sunt aduşi în sala de judecată încătuşaţi şi păziţi de poliţişti, apoi aşezaţi în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor. Al patrulea a sosit într-un scaun cu rotile, cu ochii închişi. Unul dintre suspecţi avea un bandaj alb la ureche, similar apariţiei sale în clipurile video ale arestării presupuşilor atacatori, date publicităţii sâmbătă de către anchetatori, unde trei dintre ei apăreau cu sânge pe faţă.

CITEȘTE ȘI:
Atac armat la Moscova. ISIS difuzează imagini explicite din timpul celui mai sângeros atac revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european.

Conform informaţiilor furnizate de tribunal, doi dintre acuzaţi au pledat vinovaţi. Unul dintre ei, originar din Tadjikistan, „şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia”.


Autorităţile declaraseră anterior că suspecţii sunt „cetăţeni străini”, fără a menţiona naţionalitatea lor.

Tadjikistanul este o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu majoritate musulmană. Agenţia de presă rusă Ria Novosti a informat că unul dintre suspecţi este un fost angajat al unui coafor din Ivanovo, un oraş situat în nord-estul Moscovei. Un altul are un copil de opt luni şi muncea într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscova. Atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, dar autorităţile ruse au prezentat o pistă ucraineană, spunând că atacatorii încercau să ajungă în Ucraina, unde aveau contacte. Însă Ucraina neagă cu fermitate orice implicare în acest atentat, cel mai mortal din Rusia de la începutul anilor 2000.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Parlamentarii ruşi cer reintroducerea pedepsei cu moartea în urma atacului sângeros de la Moscova

Ultimele Stiri
abonare newsletter