Externe

Parlamentarii ruşi cer reintroducerea pedepsei cu moartea în urma atacului sângeros de la Moscova

În urma atacului armat de la Moscova, soldat cu peste 130 de morţi, mai mulţi oficiali ai regimului Vladimir Putin au cerut ridicarea moratoriului privind pedeapsa cu moartea în cazul „teroriştilor”.

Membri ai regimului Putin cer reintroducerea pedepsei cu moartea/Foto: SOTA TelegramFoto: SOTA Telegram Membri ai regimului Putin cer reintroducerea pedepsei cu moartea/Foto: SOTA TelegramFoto: SOTA Telegram

 

 


Mai mulţi membri de rang înalt al regimului Vladimir Putin au cerut ridicarea moratoriului privind pedeapsa cu moartea pentru „terorişti”, după atacului armat comis vineri la o sală de concerte de la periferia Moscovei.

 


„Astăzi, mulţi oameni se întreabă despre pedeapsa cu moartea (...) se va lua o decizie care va răspunde aşteptărilor societăţii noastre”, a declarat Vladimir Vassiliev, şeful grupului parlamentar al partidului de guvernământ Rusia Unită, referitor la ridicarea moratoriului privind pedeapsa cu moartea.

CITEȘTE ȘI: 
Atac armat la Moscova. ISIS difuzează imagini explicite din timpul celui mai sângeros atac revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european.

Un alt lider parlamentar, Iuri Afonin, responsabil cu problemele de securitate, a afirmat la rândul său: „Când vorbim despre terorism, despre uciderea de oameni, trebuie să restabilim pedeapsa cu moartea în dreptul penal”.


Serghei Mironov, membru al partidului pro-Kremlin „Rusia Corectă”, a cerut, de asemenea, „introducerea pedepsei cu moartea pentru persoanele care comit acte teroriste”.

Pedeapsa cu moartea nu a mai fost aplicată în Rusia de când ţara s-a angajat să o abolească în 1996, când a aderat la Consiliul Europei. Aceasta nu a fost niciodată abolită oficial, dar când moratoriul a expirat, Curtea Constituţională a decis că este imposibil să se aplice pedeapsa cu moartea.


Rusia nu a făcut până în prezent nicio referire cu privire la legătura dintre jihadişti şi masacrul de vineri, în pofida faptului că gruparea Statul Islamic a revendicat atacul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Atac armat la Moscova. ISIS difuzează imagini explicite din timpul celui mai sângeros atac revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european.

Ultimele Stiri
abonare newsletter