Externe

Atac armat la Moscova. ISIS difuzează imagini explicite din timpul celui mai sângeros atac revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european.

O înregistrare video explicită care surprinde atacul de vineri de la o sală de concerte din Moscova, filmată de unul dintre atacatori, a fost difuzată pe conturile de reţele sociale folosite de obicei de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Imagini explicite publicate de gruparea teroristă ISIS din timpul atacului armat de la periferia Moscovei/Foto: kyivindependent.com Imagini explicite publicate de gruparea teroristă ISIS din timpul atacului armat de la periferia Moscovei/Foto: kyivindependent.com

 

 


Videoclipul, cu o durată de un minut şi 31 de secund,e arată mai multe persoane cu feţe blurate şi voci neclare, înarmate cu puşti de asalt şi cuţite, în ceea ce pare a fi holul sălii de concerte Crocus City Hall din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala Rusiei.

CITEȘTE ȘI: 
Atac armat la Moscova. Patru suspecți au fost arestați, alte 11 persoane reținute. Bilanțul victimelor crește la 93 de morți.

Atacatorii trag mai multe rafale, numeroase corpuri inerte sunt întinse la pământ şi se poate vedea începutul unui incendiu în fundal.


Acest videoclip a apărut pe un cont Telegram considerat, potrivit SITE, ca aparţinând Amaq, organul de propagandă al SI.

Atentatul, revendicat de SI chiar vineri seara, a făcut cel puţin 133 de morţi. Acesta este atacul cel mai mortal revendicat de gruparea jihadistă pe teritoriul european.


Potrivit Kremlinului, 11 persoane au fost arestate, printre care cei patru presupuşi autori ai atacului care, tot potrivit Moscovei, se îndreptau spre Ucraina.

CITEȘTE ȘI: 
Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Nici preşedintele Vladimir Putin şi nici serviciile de securitate (FSB) nu au acuzat gruparea jihadistă. Kievul a negat cu fermitate orice implicare.


Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii „pedepsiţi”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter