Externe

Zi de doliu național, duminică, în Rusia. Putin susține că îi va „pedepsi pe toți” cei care au pregătit atacul terorist.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii „pedepsiţi”.

Putin declară zi de doliu național, duminică, și promite că vinovații vor fi pedepsiți/Foto: kremlin.ru Putin declară zi de doliu național, duminică, și promite că vinovații vor fi pedepsiți/Foto: kremlin.ru

 

 


„Transmit cele mai profunde condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi (...) Declar 24 martie zi de doliu naţional”, a spus sâmbătă şeful statului rus, denunţând, de asemenea, un „masacru sângeros”.

 


El a mai afirmat toţi atacatorii au fost găsiţi şi arestaţi şi că ei încercau să fugă în Ucraina.

CITEȘTE ȘI: 
Atac armat la Moscova. Patru suspecți au fost arestați, alte 11 persoane reținute. Bilanțul victimelor crește la 93 de morți.

Potrivit lui Putin, toţi cei care au comis şi comandat atacul vor fi „pedepsiţi”.


„Inamicii nu vor reuşi să ne divizeze”, a mai spus el, în urma atacului revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Vladimir Putin a dat asigurări că „toţi cei patru autori” ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 130 persoane, la periferia Moscovei, au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina”.


După declarația lui Putin, gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a declarat sâmbătă că patru dintre luptătorii săi au comis atacul lansat vineri seara asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter