Externe

Atac armat la Moscova. Patru suspecți au fost arestați, alte 11 persoane reținute. Bilanțul victimelor crește la 93 de morți.

Kremlinul a anunţat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor patru atacatori, după atacul armat de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI),

Atac armat la Moscova. Mai mulți suspecți au fost arestați/Foto: SOTA Telegram Atac armat la Moscova. Mai mulți suspecți au fost arestați/Foto: SOTA Telegram

 

 


Potrivit anchetatorilor, bilanţul victimelor a crescut la 93 de morţi, în urma atacului armat produs, vineri, la Moscova

 


Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Alexander Bortnikov, i-a raportat președintelui rus că 11 persoane suspecte au fost reținute de către autorități. Dintre acestea, patru persoane „care au fost implicate în mod direct”  în atac, au fost arestate. 

Vladimir Putin ar urma să adreseze un mesaj public în urma atacului sângeros.


Crește numărul victimelor, în urma atacului revendicat de ISIS

Anterior, parlamentarul Alexander Kinştein a anunţat pe Telegram că două persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal de la periferia Moscovei au fost reţinute în regiunea rusă Briansk după o urmărire cu maşina. Alţi suspecţi au fugit pe jos într-o pădure din apropiere, a adăugat el.

Bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în camuflaj au deschis focul vineri cu arme automate asupra participanţilor la un concert la periferia Moscovei. 


CITEȘTE ȘI: 
Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Atacul a fost revendicat de militanţii grupării jihadiste Statul Islamic.

Conform celui mai recent bilanţ oferit de Comitetul de Anchetă din Rusia, 93 de persoane au murit în urma atacului. Anchetatorii au precizat că acestea sunt date preliminare şi au atras atenţia că este de aşteptat ca numărul victimelor să crească.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac armat la o sală de concerte din Moscova, revendicat de organizația teroristă ISIS. Bilanțul victimelor a ajuns la 60 de morți și peste 140 de răniți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter