Externe

Vladimir Putin, reales în alegerile prezidențiale, promite o Rusie care nu se va lăsa „intimidată”

Vladimir Putin, reales în alegerile prezidențiale, promite o Rusie care nu se va lăsa „intimidată”

Vladimir Putin, reales în alegerile prezidențiale, promite o Rusie care nu se va lăsa „intimidată”. Sursă foto: kremlin.ru Vladimir Putin, reales în alegerile prezidențiale, promite o Rusie care nu se va lăsa „intimidată”. Sursă foto: kremlin.ru

 

 


Vladimir Putin, reales pentru încă şase ani la Kremlin potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale fără opoziţie, a prezentat portretul unei Rusii "consolidate" de victoria sa şi care nu se va lăsa "intimidată" de adversarii săi, transmite AFP.

Stăpânul Kremlinului, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a întrunit peste 87% din voturi după numărarea a 98% din buletinele de vot, potrivit agenţiei oficiale ruse Ria Novosti care citează comisia electorală. Acesta este cel mai bun rezultat al său, la încheierea unui scrutin din care a fost exclusă opoziţia, scrie Agerpres.ro

Adresându-se ruşilor într-un discurs rostit duminică noaptea, Putin le-a mulţumit celor care au mers la vot şi care au contribuit la crearea condiţiilor pentru „consolidarea politicii interne”, la doi ani de la declanşarea asaltului asupra Ucrainei şi adoptarea unor sancţiuni fără precedent de către Occident.

CITEȘTE ȘI: A doua zi a alegerilor prezidențiale din Rusia. Mai multe persoane, arestate pentru atacuri asupra secțiilor de votare.
 

Acest scrutin care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, a fost marcat de bombardamente ucrainene şi incursiuni ale unor luptători înarmaţi care susţin că sunt ruşi pro-ucraineni în regiuni de graniţa cu Rusia, precum şi de acţiuni de protest în secţiile de votare de vot.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Putin este un om „beat de putere” care vrea să „conducă pentru totdeauna”, iar ministrul de externe britanic David Cameron a deplâns lipsa unor alegeri „libere şi corecte” în Rusia. Statele Unite au criticat desfăşurarea scrutinului în teritoriile ucrainene ocupate de Moscova.

Putin, care va putea candida din nou după acest nou mandat pentru a rămâne potenţial la putere până în 2036, i-a salutat în discursul său pe soldaţii care luptă în Ucraina şi care „îşi riscă viaţa” pentru a „proteja teritoriile istorice ale Rusiei”.

El a declarat că trupele sale au un avantaj împotriva forţelor Kievului pe frontul din Ucraina, promiţând încă o dată că obiectivele Moscovei vor fi „atinse”.  „În ansamblu, iniţiativa aparţine în întregime forţelor armate ruse şi, în unele regiuni, oamenii noştri sunt pe cale să distrugă inamicul”, a spus Putin în discursul televizat. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

În Rusia se desfășoară duminică ultima zi a alegerilor prezidențiale. Prezența la vot a trecut de 60%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter