Externe

Donald Trump provoacă un nou scandal, făcând comentarii rasiste în legătură cu alegătorii de culoare

Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii de culoare.

Donald Trump a declanşat un val de critici/Foto: SkyNews YouTube Donald Trump a declanşat un val de critici/Foto: SkyNews YouTube

 

 


Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii de culoare, sugerând că inculpările care îl vizează l-au făcut un candidat plăcut în ochii afro-americanilor, relatează AFP, citat de Agerpres.ro 

 


Fostul preşedinte, posibilul candidat republican la alegerile din noiembrie din SUA, a declarat vineri seara în timpul unei întâlniri cu un grup de afro-americani conservatori din Carolina de Sud: „Mulţi spun că persoanele de culoare mă plac pentru că au suferit atât de mult şi au fost discriminate, iar ele mă văd drept o persoană care a fost discriminată”.

Vizat de procese penale, Donald Trump a mai spus, referitor la faimoasa sa fotografie judiciară: „Ştiţi cine a acceptat-o mai mult decât oricine? Populaţia de culoare, este incredibil”.


Declaraţiile lui Trump au fost criticate atât de democraţi, cât şi de republicani, care au considerat că ele fac conexiuni nedorite între afro-americani şi criminalitate.

„Donald Trump a urcat pe scenă pentru a face comentarii ruşinoase şi rasiste”, a denunţat Joe Biden într-un comunicat.


„Este dezgustător”, a afirmat sâmbătă Nikki Haley, singurul candidat notabil aflat încă în cursă pentru nominalizarea republicană împotriva lui Donald Trump. 

Cei doi candidaţi s-au confruntat sâmbătă la alegerile primare din Carolina de Sud, câştigate de Donald Trump.


„Acesta este haosul care îl însoţeşte pe Donald Trump, iar acest tip de declaraţii ofensatoare vor continua în fiecare zi până la alegeri”, a avertizat ea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Reacția NATO la declarația lui Donald Trump privind încurajarea Rusiei să atace aliații SUA. „Subminează întreaga noastră securitate”.

Donald Trump, discurs electoral halucinant. Fostul președinte SUA afirmă că ar lăsa Rusia „să facă orice vrea” țărilor NATO care nu plătesc suficient pentru Apărare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter