Externe

Germania se va confrunta cu un deficit masiv de locuinţe în următorii ani, avertizează experţii

Numărul locuinţelor noi construite anual în Germania ar putea scădea cu 35% până în 2026, comparativ cu 2023, experţii avertizând asupra unui deficit major în următorii ani.

Germania se va confrunta cu un deficit masiv de locuinţe în următorii ani, avertizează experţii   sursa foto: pexels.com Germania se va confrunta cu un deficit masiv de locuinţe în următorii ani, avertizează experţii sursa foto: pexels.com

 

 


Numărul locuinţelor noi construite anual în Germania ar putea scădea cu 35% până în 2026, comparativ cu 2023, experţii avertizând asupra unui deficit major în următorii ani, potrivit Agerpres.

Germania este într-o poziţie slabă comparativ cu alte ţări din Europa, conform unei estimări publicate marţi, la Munchen, de reţeaua de cercetare Euroconstruct.


Conform previziunilor, doar 175.000 de unităţi rezidenţiale ar urma să fie finalizate în Germania în 2026, cu 95.000 mai puţine decât în 2023.

 


Doar în Suedia, din cele 19 ţări europene analizate, numărul apartamentelor finalizate ar urma să înregistreze un declin mai sever decât în Germania.

Fără subvenţii şi reduceri de taxe, experţii cred că va fi un deficit de aproximativ 830.000 de apartamente în Germania, în 2027, a avertizat marţi Federaţia imobiliară germană (ZIA).

Timp de un deceniu, dobânzile scăzute au alimentat un boom imobiliar în cea mai mare piaţă de investiţii imobiliare din Europa. Dar majorarea dobânzilor şi creşterea costurilor cu materialele de construcţii au dus la cea mai mare criză imobiliară din ultimele decenii, iar o serie de dezvoltatori au intrat în insolvenţă.


Conform datelor din industrie, preţul proprietăţii imobiliare utilizate de proprietar a scăzut cu peste 4% anul trecut. Datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis) indică declinul la 8,9% în primele nouă luni din 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul se află abia pe locul 5 la tranzacțiile imobiliare din 2023. Vânzările de apartamente, în scădere la final de an.

abonare newsletter