Externe

Putin exclude posibilitatea înfrângerii Rusiei în Ucraina. Ce spune liderul de la Kremlin despre invadarea unui stat NATO?

Președintele rus Vladimir Putin susține că Rusia nu poate fi învinsă în Ucraina și a îndemnat Statele Unite ale Amercii să nu furnizeze arme Kievului. În interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson, președintele rus s-a referit și la tema invadării unui stat NATO.

Tucker Carlson și Vladimir Putin/Foto: Tucker Carlson X Tucker Carlson și Vladimir Putin/Foto: Tucker Carlson X

 

 


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul interviului oferit jurnalistului american conservator Tucker Carlson, că o înfrângere pentru Rusia în Ucraina este „imposibilă”. 

 


„Până în prezent, au existat zgomote şi strigăte despre nevoia de a provoca o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă”, i-a declarat el fostului jurnalist vedetă al canalului Fox News, într-o cameră mare unde cei doi bărbaţi au stat faţă în faţă pe scaune albe.

„Dar acum ei par să realizeze că este greu de realizat, dacă nu imposibil. În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Asta nu se va întâmpla niciodată. Mi se pare că acum, cei care sunt la putere în Occident sunt, de asemenea conştienţi de acest lucru”, a adăugat Vladimir Putin, care a lansat invazia Ucrainei în februarie 2022.


„Dacă această realizare a fost bine înţeleasă, ei trebuie să se gândească la ce urmează. Suntem pregătiţi pentru acest dialog”, potrivit asigurărilor oferite de liderul de la Kremlin. 

„Un scenariu în care să trimiteţi trupe ruseşti în Polonia?”

Preşedintele rus, al cărui interviu este primul pe care l-a acordat unui jurnalist occidental de la conflictul din Ucraina, a mai spus că exclude o invazie a Poloniei sau Letoniei.


„Vă puteţi imagina un scenariu în care să trimiteţi trupe ruseşti în Polonia?”, l-a întrebat Tucker Carlson, un prieten apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump.

„Numai într-un singur scenariu, dacă Polonia atacă Rusia”, a răspuns Putin.


„Nu avem interese în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face asta? Pur şi simplu nu avem niciun interes (...). Nu se pune problema”, a adăugat el.

Putin a îndemnat SUA să nu mai sprijine militar Ucraina, ci să se concentreze pe problemele de la granițe.

„SUA n-ar trebui să mai furnizeze arme Ucrainei, totul se va sfârși în câteva săptămâni. N-aveți nimic mai bun de făcut? Aveți probleme la graniță, probleme cu migrația, probleme cu datoria națională”, a adăugat Putin. 

De altfel, preşedintele rus a mai afirmat că alegerea unui nou preşedinte american, prevăzută pentru 5 noiembrie şi la care ar urma să se înfrunte republicanul Donald Trump cu democratul Joe Biden, nu va schimba relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin și-a anunțat candidatura pentru al cincilea mandat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Președintele rus, la putere din anul 2000

Ultimele Stiri
abonare newsletter