Externe

Zelenski a anunțat oficial înlocuirea șefului armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat oficial înlocuirea generalului Valeri Zalujnîi.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei și Valeri Zalujnîi, șeful armatei de la invazia Rusiei până în prezent/Foto: Володимир Зеленський Facebook.com Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei și Valeri Zalujnîi, șeful armatei de la invazia Rusiei până în prezent/Foto: Володимир Зеленський Facebook.com

 

 


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi mulțumește comandantului-șef al forțelor armate, Valeri Zalujnîi, pentru cei doi ani în care condus armata națională.

 


„M-am întâlnit cu generalul Valeri Zalujnîi. I-am mulțumit pentru cei doi ani în care a apărat Ucraina și am discutat despre reînnoirea de care au nevoie forțele armate ale Ucrainei. Am vorbit, de asemenea, despre cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Este timpul pentru o astfel de reînnoire. I-am propus generalului Zalujnîi să rămână parte din echipă. Vom învinge cu siguranță!”, a scris Zelenski. 

Presa ucraineană a vorbit deseori în ultimele luni despre tensiunile dintre șeful statului și comandantul militar al Armatei Ucrainene, generalului Zalujnîi reproșându-i-se eșecul ofensivei ucrainene din vara trecută.


Oleksandr Sîrski a fost numit noul șef al armatei ucrainene. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbații ucraineni, chemați din străinătate pentru a lupta pe front de anul viitor. Încă 500.000 de soldați ar putea fi mobilizați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter