Externe

Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 161 de morţi. Peste o sută de persoane sunt date dispărute.

Cutremurul din Japonia, produs în prima zi a anului, cu o intensitate de 7,5 grade, a curmat viața a cel puțin 161 de oameni. Peste o sută de persoane sunt dispărute.

Numărul victimelor în urma cutremurului devastator din Japonia a ajuns la 161 de morți/Foto: CNN youtube Numărul victimelor în urma cutremurului devastator din Japonia a ajuns la 161 de morți/Foto: CNN youtube

 

 


Puternicul seism care a zguduit centrul Japoniei la 1 ianuarie a făcut cel puţin 161 de morţi, în timp ce 103 persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni dimineaţă de autorităţile locale.

 


Cutremurul cu magnitudinea 7,5, care a provocat şi peste o mie de alunecări de teren şi a fost urmat de un tsunami, a făcut aproximativ 560 de răniţi, potrivit unui comunicat al prefecturii Ishikawa, epicentrul dezastrului.

Seismul produs luni la ora locală 16.10 (07.10 GMT) a fost resimţit până la Tokyo, la 300 de kilometri depărtare. Acesta a zguduit Peninsula Noto, o fâşie subţire de pământ care avansează circa 100 de kilometri în Marea Japoniei, prăbuşind clădiri şi devastând drumuri.


Un tsunami a lovit, de asemenea, coasta şi valuri de peste un metru înălţime au măturat cheiurile, casele şi drumurile de la malul mării.

Arhipelagul japonez este marcat de amintirea teribilului cutremur cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami gigantic în martie 2011 pe coastele sale nord-estice, catastrofă care s-a soldat cu circa 20.000 de morţi şi dispăruţi.


Acest dezastru a dus, de asemenea, la accidentul nuclear de la Fukushima, cel mai grav de la cel de la Cernobîl din 1986.

Japonia este una dintre ţările cele mai expuse riscurilor seismice din lume.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami.

Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 84 de morţi şi zeci de persoane dispărute

Ultimele Stiri
abonare newsletter