Externe

Războiul continuă în Ucraina. Rachetele au lovit un bloc și un spital de pediatrie. Zeci de persoane au fost rănite. VIDEO

Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineaţa, rănind zeci de persoane.

Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineaţa, rănind zeci de persoane/ Foto: captură ecran video @Mariana_Betsa - X Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineaţa, rănind zeci de persoane/ Foto: captură ecran video @Mariana_Betsa - X

 

 


Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineaţa, rănind zeci de persoane, potrivit primarului capitalei Ucrainei, transmite AFP, citat de agerpres.ro

 


Un jurnalist AFP a auzit mai multe explozii şi sirene de alertă aeriană la scurt timp după aceea.

„În cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de răniţi. 15 dintre ei au fost internaţi, inclusiv doi copii. 19 au primit asistenţă medicală la faţa locului”, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko pe reţelele de socializare, citând serviciile de salvare.


Potrivit acestuia, „în urma atacului nocturn cu rachete al inamicului asupra cartierului Dniprovski al capitalei, un bloc de apartamente a fost avariat”.

Aproximativ 15 locuitori au fost evacuaţi şi un spital de pediatrie a suferit daune. Administraţia militară de la Kiev a raportat că resturi de la distrugerea „ţintelor aeriene inamice” au căzut pe cartierele Desnianski şi Dniprovski, o parte a oraşului în care s-a declanşat un incendiu, potrivit aceleiaşi surse.


Acesta este al doilea atac asupra Kievului în decurs de o săptămână. Luni devreme, opt rachete ruseşti au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, potrivit Kievului. Patru persoane au fost tratate de serviciile de urgenţă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

10 persoane au murit în Ucraina în urma furtunilor de zăpadă. Mașini şi autobuze au derapat pe drumurile acoperite de gheaţă.

Războiul nu oprește educația. Se construiesc școli sub pământ în Ucraina, unde copiii să fie protejați de atacuri

abonare newsletter