Externe

Atac armat la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel, soldat cu un mort și doi răniți

Un atac a avut loc seara trecută în capitala Franței, la doar câțiva pași de Turnul Eiffel. Suspectul, un francez cunoscut pentru islamism radical și cu tulburări psihice, a fost arestat.

Atac armat la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel, soldat cu un mort și doi răniți. FOTO: Captură video/ X Atac armat la Paris, în apropiere de Turnul Eiffel, soldat cu un mort și doi răniți. FOTO: Captură video/ X

 

 


Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris într-un atac cu cuţitul şi ciocanul în apropiere de Turnul Eiffel, unde presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie şi judiciare, notează AFP.

 


Justiţia franceză a deschis o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat.

Agresorul, un francez născut în 1997, a înjunghiat mortal un bărbat de naţionalitate germană născut în 1999 şi a rănit alţi doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. El a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în cadrul anchetei încredinţate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris.


Bărbatul avea antecedente

În vârstă de 26 de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a strigat „Allah Akbar” în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliţie.

El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru că dorea să treacă la acţiuni violente, a făcut cunoscut ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care a ţinut un briefing de presă la faţa locului.


Victima decedată este un turist german, potrivit ministrului Darmanin. Cei doi răniţi sunt un francez, în vârstă de aproximativ şaizeci de ani, şi un turist străin, a cărui naţionalitate nu a fost precizată, care a fost rănit cu un ciocan, a precizat el.

„Nu vom ceda în faţa terorismului”, a reacţionat premierul francez, Elisabeth Borne. „Gândurile mele sunt alături de victimă, de răniţi şi cei dragi. Salut curajul şi profesionalismul forţelor noastre de ordine şi al serviciilor noastre de prim ajutor mobilizate”, a mai scris şefa guvernului francez pe reţeaua socială X, fostă Twitter.


Joseph S., 37 de ani, un manager de supermarket, a asistat la scenă dintr-un bar. A auzit ţipete şi oameni strigând după ajutor şi alergând în stânga şi în dreapta. El a povestit despre un bărbat cu un ciocan în mână care ataca un bărbat căzut la pământ. Tot potrivit acestui martor, în „5-10 minute”, a sosit poliţia.

Atacul a avut loc la mai puţin de două luni după cel de la Arras, în nordul Franţei, care a costat viaţa unui profesor la jumătatea lui octombrie şi a condus la ridicarea planului de securitate Vigipirate la nivelul maxim de „urgenţă atentat”.

Modul de operare de sâmbătă aminteşte de atacurile anterioare din capitala Franţei.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel puţin doi morţi şi opt răniţi, într-un atac armat la Ierusalim

Ultimele Stiri
abonare newsletter