Externe

Două şcoli evreieşti din Canada au fost vizate de focuri de armă - VIDEO

Două şcoli evreieşti din Montreal au fost vizate de focuri de armă în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat poliţia canadiană, precizând că incidentele nu s-au soldat cu răniţi, relatează AFP.

Două şcoli evreieşti din Montreal au fost vizate de focuri de armă în cursul nopţii de miercuri spre joi,/ Foto: journaldequebec.com Două şcoli evreieşti din Montreal au fost vizate de focuri de armă în cursul nopţii de miercuri spre joi,/ Foto: journaldequebec.com

 

 


Două şcoli evreieşti din Montreal au fost vizate de focuri de armă în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat poliţia canadiană, precizând că incidentele nu s-au soldat cu răniţi, relatează AFP.

 


Urme lăsate de gloanţe au fost descoperite joi dimineaţa pe porţile celor două instituţii de învăţământ evreieşti, a anunţat poliţia.

Focurile de armă au fost trase în cursul nopţii când în şcoli nu se aflau persoane şi, prin urmare, nu au existat răniţi, au spus autorităţile canadiene.


„Vreau să fiu foarte clar. Condamnăm această violenţă antisemită în cei mai fermi termeni”, a declarat joi premierul canadian Justin Trudeau, după ce a vorbit despre o creştere „terifiantă” a antisemitismului şi a islamofobiei, pe fondul conflictului dintre Israel şi Hamas.

Premierul Quebecului, François Legault, a lansat „un apel la calm tuturor cetăţenilor din Quebec” , condamnând acest act, precum şi o confruntare violentă care a avut loc miercuri la o universitate din Montreal.


Ciocniri violente au avut loc între două grupuri de studenţi, care s-au prezentat drept pro-israeliene şi pro-palestiniene, la Universitatea Concordia, trei persoane fiind rănite, potrivit universităţii şi poliţiei care a trebuit să intervină. Un individ a fost arestat pentru agresiune.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicală III sau fostul Spital Evreiesc, unul din cele mai moderne spitale din România. Aici se tratau bolnavi de toate confesiunile

Parlamentul Turciei a interzis produsele Coca-Cola şi Nestlé din restaurantele sale din cauza presupusului lor sprijin pentru Israel

abonare newsletter