Externe

Ion Ceban, primarul pro-rus din Chișinău, a obținut un nou mandat. Doar 41% din populația cu drept de vot a Moldovei a ieșit la urne

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a câștigat un nou mandat conform rezultatelor preliminare ale alegerilor locale din Republica Moldova.

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău/ Foto: Ion Ceban - Facebook Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău/ Foto: Ion Ceban - Facebook

 

 


Conform datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, în urma centralizării volturilor de la cele 305 secții de votare, primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a obținut un nou mandate.

 


Potrivit sursei citate anterior, Ion Ceban, candidatul MAN (Mișcarea Alternativa Națională), a obținut 50,62% din voturi, ceea ce l-a propulsat în funcția de primar al Chișinăului în primul tur.

Contracandidatul său, Lilian Carp, candidat PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) al președintei Maia Sandu, a obținut doar 28,23% din voturi.


La alegerile locale desfăşurate duminică, pentru primăria Chişinău au candidat 27 de persoane.

CITEȘTE ȘI:
Vizită a delegației municipiului Chișinău la Primăria Cluj-Napoca

Potrivit agerpres, Mişcarea Alternativa Naţională (MAN), partid înfiinţat şi condus de primarul Ion Ceban, a obţinut cele mai multe voturi la alegerile locale pentru Consiliul Municipal Chişinău.


MAN a atras voturile a 33,10% din electorat, devansând Partidul Acţiune şi Solidaritate, partid aflat la guvernare, care a fost susţinut de 32,88% dintre alegători. Cel de-al treilea partid care a depăşit pragul electoral a fost Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care a obţinut 9,64% din voturi.

În Republica Moldova, pragul electoral este de 5% pentru partidele sau organizaţiile unice, 7% pentru un bloc electoral de două sau mai multe partide şi de 2% pentru candidaţii independenţi. La Consiliul Municipal Chişinău au avut candidaţi 29 de partide şi blocuri electorale, la care se adaugă Partidul "Şansă", care a fost exclus din competiţia electorală. De asemenea, au fost înregistrate şi patru candidaturi independente.


Doar 41% din populație a ieșit la vot

Doar 41,41% din populația cu drept de vot a Moldovei a ieșit la urne.

Potrivit acestora, din totalul celor 2.760.930 de alegători înscrişi în listele electorale, şi-au exprimat dreptul de vot 1.147.610 alegători, ceea ce reprezintă 41,41%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegeri generale în Republica Moldova! Ion Ceban și Andrei Năstase luptă pentru primăria Chișinău

abonare newsletter