Externe

Israelienii, sfătuiți să nu călătorească în străinătate. Autorităţile israeliene „văd o creştere semnificativă a antisemitismului”

Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie.

Avion în aer/ Foto: pixabay.com Avion în aer/ Foto: pixabay.com

 

 


Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie, informează AFP, citat de agerpres.ro

 


Autorităţile israeliene „văd o creştere semnificativă a antisemitismului” şi o „incitare” la antisemitism, precum şi „atacuri care pot pune în pericol viaţa israelienilor şi evreilor în lume”, a afirmat Consiliul israelian pentru securitate naţională în sprijinul recomandării sale.

De când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat atacuri asupra Israelului la 7 octombrie, au avut loc o serie de demonstraţii pro-palestiniene în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Europa, demonstraţii la care unii participanţi au aclamat Hamas sau au scandat sloganuri antisemite.


Orașele din Europa se confruntă cu o recrudescenţă a atacurilor antisemite

De asemenea, oraşele europene se confruntă cu o recrudescenţă a atacurilor antisemite, după declanşarea conflictului Israel-Hamas.

Din 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, „857 de acte antisemite” au fost înregistrate în Franţa şi „425” de persoane au fost arestate, a anunţat marţi ministrul francez de interne Gerald Darmanin.


În noaptea de marţi spre miercuri, un incendiu s-a declanşat în partea evreiască a cimitirului din Viena, provocând distrugeri într-o sală de ceremonii, potrivit poliţiei, care a precizat de asemenea că zidurile cimitirului au fost acoperite cu simboluri antisemite. La rândul său, cancelarul federal german Olaf Scholz a cerut o linie şi mai dură din partea autorităţilor, îndemnându-le să interzică toate întrunirile în care există riscul ca sloganurile antisemite să fie strigate, în care s-ar putea glorifica uciderea de oameni şi alte lucruri „pe care nu le putem accepta aici”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alte două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatice în Fâșia Gaza

Emil Boc, îngrijorat de situația din Israel. „Se ajunge la niște derapaje armate de nivelul celui de-al Doilea Război Mondial”.

abonare newsletter