Externe

Prima demonstraţie pro-palestiniană în Paris autorizată după atacul Hamas - VIDEO

Mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat duminică la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului.

Mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat duminică la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului/ Foto: captură ecran video @FonsiLoaiza - Twitter Mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat duminică la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului/ Foto: captură ecran video @FonsiLoaiza - Twitter

 

 


Mii de demonstranţi cu drapele palestiniene s-au adunat duminică la prima manifestaţie pro-palestiniană autorizată la Paris după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas împotriva Israelului, potrivit agerpres.ro

 


Participanţii scandau „Gaza, Parisul este cu tine!”.

Poliţia estimează că în Place de la Republique erau circa 15.000 de manifestanţi care cereau încetarea loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, soldate până acum cu peste 4.700 de morţi.


Forţele de ordine au precizat că demonstraţia a fost autorizată, spre deosebire de altele, deoarece organizatorii au condamnat atacul Hamas care a ucis circa 1400 de israelieni.

Cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa decisese deja că manifestaţiile pro-palestiniene pot fi interzise doar de la caz la caz, nu sistematic cum sugeraseră anterior instrucţiuni ale ministrului francez de interne. Protestul din Paris a fost convocat de un „Colectiv naţional pentru o pace durabilă şi justă între palestinieni şi israelieni”, format din peste 40 de organizaţii, inclusiv partidul francez de extremă stângă France Insoumise (Franţa Nesupusă) şi sindicatul CGT.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă două persoane cu dublă cetăţenie israeliano-română au decedat, în contextul Războiului Israel-Hamas

Emil Boc, îngrijorat de situația din Israel. „Se ajunge la niște derapaje armate de nivelul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter