Externe

Doi militanți ISIS au fost arestați în Milano într-o operațiune antiteroristă. Ministrul de externe: „Guvernul va continua să lucreze pentru garantarea siguranței cetățenilor”

Poliția din Milano a arestat marți dimineață un cetățean egiptean și un italian de origine egipteană, militanți ISIS, acuzați de asociere pentru a comite acte de terorism.

Mașină de poliție/ Foto: Carabinieri - Facebook Mașină de poliție/ Foto: Carabinieri - Facebook

 

 


Poliția din Milano a arestat marți dimineață un cetățean egiptean și un italian de origine egipteană, militanți ISIS, acuzați de asociere pentru a comite acte de terorism și de incitare la comiterea de infracțiuni din sfera terorismului, potrivit Reuters.

 


Potrivit sursei citate anterior, operațiunea a fost coordonată de Parchetul din Milano, iar cei doi suspecți au fost acuzați de membri ai unei grupări teroriste și de incitare la infracțiuni teroriste.

CITEȘTE ȘI:
Atenţionare de călătorie, în Franţa. Nivelul de alertă, ridicat la gradul cel mai înalt: „urgenţă atentat”

„În această dimineață, două persoane au fost arestate sub acuzația de terorism”, a declarat ministrul italian de externe Antonio Tajani pentru Rai-Radio Anch'io.


Antonio Tajani a scris pe X, fosta platformă Twitter, că este vorba de doi militanți ISIS.

„Mulțumiri poliției și justiției pentru operațiunea care a dus la arestarea a doi militanți ISIS. Guvernul, de asemenea, cu o puternică acțiune preventivă, va continua să lucreze pentru garantarea siguranței cetățenilor. Linie dură împotriva terorismului”, a scris Tajani pe Twitter.


Acesta a adăugat că nivelul de alertă a fost deja ridicat, iar autoritățile lucrează pentru a preveni eventualele amenințări.  Întrebat dacă țara se poate aștepta la atacuri teroriste precum cel care a lovit Belgia luni seara, Tajani a spus că nu există în acest moment amenințări specifice la adresa Italiei.

Doi suedezi au fost uciși în Bruxelles, atacatorul este de negăsit

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac cu armă descris drept un „atac laş” de către premierul belgian Alexander De Croo şi al cărui autor, care a fugit cu un scuter, a fost căutat în mod activ în timpul nopţii de luni spre marţi.


Un mesaj video de revendicare a fost postat pe reţelele de socializare de către un bărbat „prezentându-se ca atacator şi pretinzând că este inspirat de Statul Islamic”, a subliniat parchetul federal, responsabil de cazurile de terorism.

Potrivit mai multor mass-media belgiene, suspectul, Abdesalem L., este un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, care locuieşte în comuna Schaerbeek din Bruxelles. Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat luni seară la patru, considerat „foarte grav”, în regiunea Bruxelles.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora 19:00 (17:00 GMT) în apropiere de Place Sainctelette din Bruxelles, cu câteva ore înaintea meciului de fotbal de calificare la Euro-2024 între Belgia şi Suedia de pe stadionul Roi-Baudouin.

Potrivit primelor informaţii, atacatorul, care avea asupra sa o armă automată, a vizat şi un şofer de taxi, care a fost rănit, dar este în afara oricărui pericol. Presupusul atacator purta o jachetă portocalie fluorescentă în momentul atacului şi a fugit cu un scuter, potrivit unui clip video difuzat de mass-media, în care se aud cel puţin patru împuşcături.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat un „atac abject”, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a deplâns un „atac terorist islamist”. Franţa a anunţat o consolidare a controalelor sale la frontieră.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un an de la atentatul cu bombă din Arad. Ce au descoperit anchetatorii între timp

Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. Muzeul Luvru, închis din motive de securitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter