Externe

Incendiile de vegetaţie continuă să ardă necontrolat în nord-estul Greciei. 74.000 de hectare au fost devastate

Incendii de vegetaţie care s-au produs în nord-estul Greciei, în apropiere de graniţa cu Turcia, continuau să ardă necontrolat duminică, pentru a noua zi la rând.

Pompieri români, în Grecia/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook Pompieri români, în Grecia/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook

 

 


Incendii de vegetaţie care s-au produs în nord-estul Greciei, în apropiere de graniţa cu Turcia, continuau să ardă necontrolat duminică, pentru a noua zi la rând.

 


Condiţiile cu care se confruntă pompierii sunt foarte dificile şi nu există deocamdată speranţe de limitare a focarelor, a declarat duminică dimineaţă Dimitris Petrovich, guvernatorul adjunct al regiunii, pentru postul de televiziune ERT.

CITEȘTE ȘI:
VIDEO. Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. Autoritățile din Rusia confirmă că șeful Wagner era la bord

„Din păcate, nu vedem că focarul poate fi limitat şi adus sub control”, a adăugat el.


Meteorologii se aşteaptă ca vânturile să îşi schimbe direcţia în cursul zilei de luni, iar flăcările ar putea să se răspândească pe suprafeţe şi mai mari, a mai spus oficialul elen. Pădurile din regiunea Dadia sunt păduri virgine şi au fost lăsate în mod intenţionat în starea lor naturală, fără să fie operate tăieri controlate, a precizat Dimitris Petrovich. Acest amănunt complică şi mai mult eforturile pompierilor.

Autorităţile regionale şi-au reînnoit apelurile privind trimiterea în zonă a mai multor echipe de pompieri.


Aproape 74.000 de hectare au devastate în N-E Greciei

Aproximativ 74.000 de hectare au fost deja devastate în nord-estul Greciei, din care 13.000 de hectare în Parcul Naţional Dadia, a raportat presa elenă. Comisia Europeană a anunţat că acesta este cel mai mare focar individual de incendiu de pădure din istoria Uniunii Europene.

Marţi, cadavrele carbonizate ale unui grup de 18 persoane, despre care se crede că ar fi fost migranţi, au fost găsite în Evros. Alte două cadavre au fost descoperite vineri. Păduri şi tufişuri au continuat să ardă şi în alte regiuni ale Greciei, însă majoritatea focarelor erau deja controlate sau au devenit controlate pe parcursul acestui weekend.


Printre incendiile aflate în prezent sub controlul pompierilor se numără cele de la nord-vest de Atena şi de pe insulele Andros şi Evia. Apărarea Civilă din Grecia a anunţat că riscul general de incendii de vegetaţie a scăzut totuşi în comparaţie cu săptămâna trecută.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare de călătorie MAE în Grecia: Pericol major de producere a incendiilor de vegetație

Un cioban a murit într-un incendiu devastator de pădure din Grecia. A încercat să-și salveze animalele

Ultimele Stiri
abonare newsletter