Externe

Un băiat de 9 ani a descoperit o monedă veche de 1.800 de ani în timp ce se juca

Descoperire impresionantă! Un băiat de numai 9 ani a găsit, în timp ce se juca, o monedă cu o vechime de 1.800 de ani.

Un băiat a făcut o descoperire impresionantă când se juca / Foto: depositphotos.com Un băiat a făcut o descoperire impresionantă când se juca / Foto: depositphotos.com

 

 


Un băieţel în vârstă de nouă ani a descoperit în mod accidental o monedă romană cu o vechime de 1.800 de ani în timp ce se juca la un after-school din landul german Bremen, potrivit Departamentului pentru arheologie din acest land, informează DPA, conform agerpres.ro



Dinarul roman din argint datând din vremea împăratului Marcus Aurelius, care a domnit în perioada 161-180 e.n, a fost găsit vara trecută, iar vineri a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi micul descoperitor, Bjarne. „Ştim că această monedă e o prezenţă specială aici, în Bremen”, a spus arheologul landului, Uta Halle.


CITEȘTE ȘI:
Descoperire arheologică spectaculoasă. Peste 1.300 de monede romane, găsite într-o pădure
Lopată din lemn, veche de 4.000 de ani, găsită pe traseul A3. Cele mai spectaculoase descoperiri, între Nădășelu-Zimbor
Imagini inedite ale zidului vechii cetăți a Clujului din zona străzii Potaissa-Kogălniceanu. Orașul de sub oraș

 

Mai există doar alte două piese similare în Bremen, a adăugat ea, adăugând de asemenea că moneda a fost descoperită într-o zonă în afara graniţelor Imperiului Roman. Halle este de părere că moneda a fost fie tranzacţionată - a aparţinut unui mercenar roman -, fie a fost un suvenir de călătorie. Arheologul a spus că este o descoperire rară întrucât nu există multe locuri unde copiii pot săpa în pământ. ''Mai demult, copiii se jucau mai mult în aer liber”, a adăugat ea.


Halle a spus că viitorul monedei urmează să fie discutat cu familia băiatului şi că i-ar plăcea ca moneda să fie expusă în Muzeul de artă şi istorie culturală a landului Bremen.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Descoperire făcută de cercetătorii UBB Cluj. A fost dovedită prezența unor fosile de crocodil în România

Descoperire RARĂ făcută de un profesor de la UBB în podul unei biserici. Peste 150 de cărţi de 1.200 de ani vechime

Ultimele Stiri
abonare newsletter