Externe

O fetiță de opt ani a murit și 16 persoane au fost rănite, după ce o mașină a intrat cu viteză în curtea unei școli din Wimbledon

O fetiţă de opt ani a fost ucisă şi alte 16 persoane au fost rănite, între care unele grav, după ce o maşină a intrat în plin în curtea şcoli primare din Wimbledon, în sud-vestul Londrei.

/ Foto: standard.co.uk - Twitter / Foto: standard.co.uk - Twitter

 

 


O fetiţă de opt ani a fost ucisă şi alte 16 persoane au fost rănite, între care unele grav, după ce o maşină a intrat în plin în curtea şcoli primare din Wimbledon, în sud-vestul Londrei, cu doar câteva ore înainte de începerea vacanţei şcolare.

 


O femeie de 40 de ani, aflată la volanul maşinii, a fost arestată, a indicat poliţia, respingând rapid pista unui atentat terorist. Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora locală 10:00 (09:00 GMT) într-un cartier liniştit, plin de verdeaţă şi mai degrabă înstărit, aproape la un kilometru distanţă de terenul de tenis de la Wimbledon, unde se desfăşoară celebrul turneu la ora actuală.

Poliţia a instituit un cordon de securitate în jurul şcolii, unde numeroşi părinţi s-au grăbit să meargă după ce au aflat despre incident. În imagini se vede un Land Rover 4X4 cu partea din faţă avariată şi aproape lipită de zidul clădirii, în grădina şcolii, unde se aflau mai multe mese. Potrivit cotidianului The Times, copiii acestei şcoli private de fete sărbătoreau sosirea vacanţei de vară.


O fetiță de 8 ani a murit

„Din nefericire, o fetiţă de opt ani a decedat în acest accident”, a spus într-o întâlnire cu presa o responsabilă a poliţiei pentru sud-vestul Londrei, Clair Kelland, vizibil emoţionată. „Gândurile noastre se îndreaptă către familia ei în acest moment incredibil de dificil”, a adăugat ea.

În total 16 persoane au fost rănite la faţa locului. Zece dintre ele au fost spitalizate, a indicat John Martin, de la serviciul de ambulanţe din Londra. El nu a precizat nici vârsta, nici starea persoanelor rănite, dintre care unele sunt în stare gravă, potrivit deputatului local Stephen Hammond.


„Şcoala este profund afectată de această tragedie”, a declarat într-o întâlnire cu presă organizată în faţa şcolii, John Tucker, responsabil al acestei instituţii, „Study Prep School”, fără alte comentarii.

O anchetă este în curs pentru a stabili circumstanţele accidentului. Şoferiţa maşinii a fost arestată pentru „suspiciune de conducere periculoasă cauzatoare de moarte”. Potrivit lui Stephen Hammond, ea este originară din cartier.


„Prioritatea noastră va fi identificarea tuturor martorilor, revederea imaginilor de la camerele de supraveghere şi, bineînţeles, interogarea persoanei reţinute”, a declarat Clair Kelland.

Mai mulţi responsabili politici, printre care premierul Rishi Sunak, ministrul de interne Suella Braverman şi primarul Londrei, Sadiq Khan, şi-au transmis compasiunea către victime şi au salutat acţiunea serviciilor de urgenţă. Sunak a vorbit despre incidentul „terifiant” şi a adresat „sincerele sale condoleanţe” familiei fetiţei decedate. Ministrul sănătăţii Steve Barclay a vorbit despre un incident „răscolitor”. ”Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi”, a spus el.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Atentat sau accident? O mașină a luat foc după ce a lovit poarta Ambasadei Rusiei la București. VIDEO

Etichete: londra wimbledon
abonare newsletter