Externe

Orașul în care un câine candidează la Primărie. Foștii primari erau mai preocupați cu aventurile extraconjugale și cocaina decât administrația locală

Deși pare ca o poveste ruptă dintr-un film, aceasta e cât se poate de reală. Un câine, Molly, este unul dintre cei 102 candidați la Primăria din Toronto.

Cățelul Molly candidează la Primăria Toronto / Foto: Toby Heaps - Twitter Cățelul Molly candidează la Primăria Toronto / Foto: Toby Heaps - Twitter


 

Primăria Toronto are o istorie recentă de-a dreptul fascinantă, iar acum Molly ar putea deveni primul câine cu titlul de primar onorific al unui oraș, scrie hotnews.ro, care citează BBC.


După ce fostul primar, John Tory, și-a dat demisia în urma unei dezvăluiri scandaloase, candidații la Primăria Toronto au început să se adune. Aceștia sunt în număr de 101 oameni și Molly, un câine husky combinat cu ciobănesc, de 6 ani - iar toți vor apărea pe buletinele de vot.

Ce l-a făcut pe John Tory, un bărbat de 68 de ani căsătorit, să demisioneze și să dea start-ul acestui fenomen a fost un articol publicat în februarie în Toronto Star în care se vorbea despre o aventură extraconjugală cu o angajată a Primăriei de 31 de ani. Aventura a avut loc în timpul pandemiei de COVID-19, iar Tory a demisionat după câteva zile de la aflarea acestui lucru.


John Tory a mai fost criticat pentru că în mandatele sale nu a avut viziune pentru Toronto, a crescut violența cu arme și violența în transportul public. De asemenea, alte creșteri negative au fost numărul oamenilor străzii, a prețurilor locuințelor.

Chiar și așa, aflându-se în postura unui primar „rău”, el a câștigat de trei ori alegerile. Prima data a venit la Primărie în anul 2014, după ce fostul primar Rob Ford a fost prins consumând, imagini care au apărut în ziare.


Deși la ultimele alegeri doar câțiva oameni au candidat, acum numărul e imens. Molly, cățelul, candidează alături de Toby Heaps, stăpânul său, sub campania „opriți atacul cu sare”, fâcând referire la utilizarea în exces a sării pe drumurile orașului pe timp de iarnă, care poate răni labele animalelor. Dacă vor câștiga alegerile, Molly va fi un primar onorific.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un pompier clujean merge în Turcia, în ajutorul victimelor cutremurului. E însoțit de câinele său, Max

Cei de la Beard Brothers au construit cuști pentru câinii fără stăpân din Cluj-Napoca. FOTO

Etichete: caine candidat primarie
Ultimele Stiri
abonare newsletter