Educație

Profesorii clujeni, somați de ANAF să plătească IMPOZIT PE MEDITAȚII. Ce alte categorii de persoane sunt vizate?

Profesorii clujeni care dau meditații vor fi înștiințați de Administrația Națională a Finanțelor să-și declare veniturile și să plătească impozite.

Profesorii care dau meditații, obligați să plătească impozit. Foto: depositphotos.com. Profesorii care dau meditații, obligați să plătească impozit. Foto: depositphotos.com.

 

 


Administrația Națională a Finanțelor a anunțat un proiect-pilot în județele Cluj și Sibiu, prin care urmărește „să crească gradul de informare și să stimuleze conformarea fiscală voluntară a cadrelor didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații”.

 


Potrivit ANAF, proiectul „Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește „identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung”.

Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu.


Și alte domenii, vizate de ANAF

ANAF nu vizează doar profesorii, ci și alte categorii de persoane, precum cele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (chirii) sau persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală (masaj și cosmetică la domiciliul clientului, de exemplu).

Proiectul-pilot privind impozitarea veniturilor din chirii este desfășurat în județele Brașov și Constanța, iar cel privind impozitarea activităților de înfrumusețare va fi implementat în București și în județul Ilfov.


În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane vizate, pentru a le fi aduse la cunoștință „în mod corespunzător”, obligațiile declarative și de plată.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Salariile profesorilor au crescut, în medie, cu un leu în ultimul an

ATENȚIE, părinți! A început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, la Cluj. VEZI de ce documente este nevoie

abonare newsletter