Educație

Un consilier local cere schimbarea radicală a curților școlilor clujene: „Orice vizită în curtea școlii e o călătorie în timp”

Consilierul local USR Alexandra Oană a tras un semnal de alarmă cu privire la aspectul învechit al curților școlilor din Cluj. „Sunt neschimbate de mai bine de 30 de ani”, spune consilierul.

 

 


„Școala a început ieri, cu aceeași imagine familiară pe care o știm cu toții - careul de copii încolonați cuminte sub privirile primarului, preotului și ale poliției locale. Însă nu doar festivitatea de început de an a rămas încremenită în același tipar. Și curțile școlilor sunt neschimbate de mai bine de 30 de ani.

 


Aceleași spații betonate, austere, lipsite de culoare, în care nu ai cu ce să te joci, unde nu te poți adăposti la umbră în timpul verii sau în care nu ai dotări pentru a face lecții în aer liber. Practic, orice vizită în curtea școlii e o călătorie în timp pe vremea când eram noi copii”, a transmis Alexandra Oană.

Ea a amintit de faptul că în ultima vreme, s-a discutat despre deschiderea curților școlilor clujene, pentru ca acestea să permită accesul copiilor și în afara orelor de curs.


„Acesta e doar primul pas! Nu e suficient să punem curțile școlilor la dispoziția comunității, ele trebuie dotate și amenajate conform standardelor secolului în care trăim”, a subliniat consilierul local, precizând că este nevoie totodată de un regulament la nivelul municipiului cu privire la modul în care curțile școlilor sunt folosite ca spații de joacă de copii în timpul liber.

„Sunt profesor și consilier local. Vreau ca în Cluj-Napoca curțile școlilor să se transforme în spații colorate, bine dotate, prietenoase cu copiii”, a mai spus Oană.


CITEȘTE ȘI:

Se întorc studenții din cadrul UBB la cursuri cu prezență fizică? Anunțul, făcut de fiecare facultate

 

Etichete: usr cluj elevi scoala
abonare newsletter