Educație

Se întorc studenții din cadrul UBB la cursuri cu prezență fizică? Anunțul, făcut de fiecare facultate

Fiecare facultate din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) va decide până miercuri în ce scenariu își va desfășura cursurile în noul an universitar, anunță președintele Senatului UBB

 

 


Președintele Senatului UBB, Florin Streteanu, a declarat pentru monitorulcj.ro că marți și miercuri vor avea loc ședințele de consiliu în fiecare facultate, în cadrul cărora se va decide în care dintre cele trei scenarii se vor întoarce studenții în noul an universitar.

 


„Noi am decis în Senat și în Consiliul de Administrație să lăsăm facultăților această decizie pentru fiecare facultate, ținând seama specific: de infrastructură, de numărul de studenți și așa mai departe, să aleagă unul din cele trei scenarii pe care le prevede ordinul ministrului. Facultățile au început bine, chiar înainte de hotărârea Senatului, au avut consultări, și astăzi și mâine trebuie să apară ședințele de consiliu în fiecare din facultate în care se va decide scenariul noului an universitar”, a declarat Florin Streteanu, președintele Senatului UBB.

Cele trei scenarii în care vor putea fi susținute cursurile:

Fiecare facultate din cadrul UBB va decide în care dintre cele trei scenarii va începe noul an universitar.


Scenariul 1: Participarea fizică în instituția de învățământ superior a tuturor studenților/cursanților la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum un metru pătrat/ student pentru orele de curs/seminar
Scenariul 2: Participare în sistem mixt - prezență fizică și on-line, în funcție de specificul programelor de studiu, de infrastructură și de condițiile epidemiologice
Scenariul 3: Participarea tuturor studenților/cursanților la activități didactice on-line.

Într-o hotărâre a Senatului Universității Babeș-Bolyai de marți, 14 septembrie, s-a decis ca fiecare facultate să decidă scenariul pe care îl va adopta, în funcție de mai multe criterii care vor fi luate în considerare.


„Avizează favorabil propunerea ca ăn anul universitar 2021-2022, activitățile didactice în UBB, acolo unde este posibil, să se desfășoare în varianta clasică, față în față. În aceste condiții, fiecare facultate, în funcție de specificul programelor de studii, al activităților, în funcție de resursele umane, precum și de infrastructura existentă (spațiu), va putea opta pentru unul sau mai multe scenarii din cele prevăzute în Ordinul comun al ministrului Educației și Sănătății”, se arată în hotărâre.

În cămine vor fi cazați doar studenții vaccinați sau trecuți prin boală

De asemenea, prin hotărârea menționată se decide că în căminele studențești vor fi cazați doar studenții vaccinați, care au schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile. Vor putea fi cazați de asemenea și studenții care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.


Aceste condiții se aplică și personalului din cadrul căminelor studențești.

„În situații de excepție, studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale documentabile pot fi cazați, la cerere, în regim special. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, cu condiția ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, se mai arată în hotărârea Senatului UBB.

CITEȘTE ȘI:

Peste 13.000 de noi studenți au fost acceptați în comunitatea UBB. Cum vor începe școala?

Ultimele Stiri
abonare newsletter