Educație

Evaluarea Națională 2021. Cum vor decurge orele în ultima săptămână de școală?

Ministrul Educației a anunțat modul în care se vor desfășura orele pentru cei care nu sunt în clasele terminale, în ultima săptămână de școală, având în vedere că aceasta se suprapune cu Evaluarea Națională 2021.

 

 


Ultima săptămână de școală se va suprapune cu examenul de Evaluare Națională 2021. Orele din această perioadă se pot desfășura și cu prezență fizică, acolo unde este posibil, și online, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

 


„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor, au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii”, a declarat ministrul, luni seară, 7 iunie, la un post de televiziune.

În unele școli se vor face ore online, dar „nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.


Evaluarea Națională 2021. Speranțe pentru elevii din România

Evaluarea Națională 2021 va începe în data de 22 iunie. Ministrul Educației speră că rezultatele vor fi bune.

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a spus încrezător ministrul Educației.


Școala se termină în 25 iunie pentru toate clasele, cu excepția celor terminale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter