Educație

Anul școlar s-ar putea prelungi! Ministru: „Dacă elevii sunt de acord, noi susținem această inițiativă”

Anul școlar ar putea fi prelungit, a anunțat ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a spus că el va susține această propunere, mai ales dacă vine din partea elevilor.

 

 


Anul școlar s-ar putea prelungii, doar în cazul în care elevii, părinții și profesorii sunt de acord, a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Pentru anul viitor, Ministerul Educației vrea să extindă perioada de școală din septembrie 2022.

 


„Dacă din consultări reiese din partea tuturor - elevi, profesori, părinți - că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 - 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.


Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da", a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Organizațiile elevilor și ale părinților își doresc ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca orele remediale să fie extinse și în vară, iar anul școlar 2022-2023 să înceapă de la 1 septembrie.


Structura anului școlar 2021-2022 a fost modificată!

De când a început pandemia, structura anului școlar a suferit mai multe schimbări, dar au existat schimbări chiar și în ceea ce privește examniarea elevilor la final de semestru, adică tezele au fost scoase din programă.

Vacanța de primăvară care a început pe data de 2 aprilie se va încheia pe data de 4 mai, doar elevii din clasele terminale nu vor beneficia de o lună întreagă de vacanță. Ei vor avea o două săptămâni vacanță după cum urmează: 2 aprilie - 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În perioada 2 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate cursurile.


Anul școlar 2020 - 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Toate aceste schimbări au fost făcute din cauza situației epidemiologice care este una destul de gravă în acest moment. Specialiștii au anunțat că luna aprilie și mai vor fi „două luni de foc” și va exista o explozie de cazuri COVID-19. Ministerul Educației a decis ca elevii să aibă vacanță timp de o lună, tocmai pentru a evita focarele din școli.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial

De asemenea, examenele naționale se vor susține la datele stabilite. Ministrul a anunțat că nu vor exista decalări, motiv pentru care elevii din clasele terminale nu vor beneficia de vacanța de o lună stabilită de Minister.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat”, a mai specificat ministrul Educației.

Evaluarea Națională și Bacalureatul rămân pe calendarele anunțate deja, singura modificare fiind  la examenul elevilor de a XII-a, Bacalaureat, unde probele de competențe nu vor fi mai susținute în acest an, ci echivalate, la fel ca anul trecut.

CITEȘTE ȘI:

Structura anului școlar 2020-2021 se modifică. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter