Educație

Simulare BACALAUREAT 2021. Care a fost rata de promovare în cadrul probelor scrise?

Simulare Bacalaureat 2021. Ieri au fost postate rezultatele la simularea examenului de bacalaureat 2021. Clujul a avut rezultate foarte bune în ce privește rata de promovabilitate.

 

 


Elevii claselor a XII-a au aflat miercuri, 31 martie 2021, rezultatele simulării examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021.

La nivelul județul Cluj rata de promovare pentru toate filierele și formele de învățământ este de 51.32%, cu 1,21% mai mare decât la simularea probelor examenului de Bacalaureat din 2019, rezultând astfel în încadrarea Clujului în top 3 orașe cu cea mai mare rată de promovabilitate.


În județul Cluj, 4016 elevi au susținut probele scrise, din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și au fost comunicate direct elevilor. Notele obţinute la simulările examenului național de bacalaureat 2021 se trec în catalog, doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui legal.


Procentajul promovabilității probelor și a filierelor

La proba E.a) (Limba și literatura română) s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 80.18%. În cadrul probei E.b) (Limba și literatura maghiară/germană), procentul a fost de 90.95%. În ce privește proba E.c), la istorie, promovabilitatea a fost de 75.41%, iar la matematică, de 58.11%.

La proba E.d), ce a inclus probele opționale, în funcție de profil (biologie, chimie, fizică, informatică, economie, filosofie, psihologie, logică, sociologie și geografie), procentul total de promovabilitate a fost de 76.51%.


Rata de promovare în cadrul probelor scrise, pentru toate filierele educaționale, toate formele de învățământ, la nivelul județului Cluj, calculată cu notele peste 5.00, respectiv media generală 6.00, se prezintă astfel: 22.38% la liceele cu filieră tehnologică, 42.26% la cele vocaționale și 65.48% la cele cu filieră teoretică.

Top 5 cele mai bune licee din Cluj, conform procentelor

În topul celor 5 cele mai bune licee din Cluj, toate înregistrând un procent peste 80%, se numără următoarele: Liceul Teoretic „Avram Iancu” (92.00%), Colegiul Național „Emil Racoviță” (91.30%), Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (89.81%), Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (83.15%) și Colegiul Național „George Coșbuc” (80.00%).


Afișarea rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la simularea examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2021, a reconfirmat calitatea procesului educațional desfășurat în școlile clujene, seriozitatea și responsabilitatea cu care a fost abordată activitatea constantă, desfășurată pe parcursul anilor de liceu. Îmi doresc ca aceste rezultate să îi motiveze și mai mult pe toți cei implicați în activitățile de învățare, în sensul de a se pregăti, în continuare cu aceeași seriozitate și responsabilitate, astfel încât, peste câteva luni, la examen să trăim cu toții satisfacția misiunii îndeplinite”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

abonare newsletter