Educație

Profesorii vor stabili programul pentru orele de recuperare. Câți bani vor primi pe oră?

Ministerul Educației a emis un nou ordin prin care aduce niște reglementări la programul național pilot „Școală după școală”.

 

 


Ministrul Educației a transmis un ordin prin care se completează normele metodologice de aplicare a programului național „Școală după școală”, pentru elevii din gimnaziu.

 


Școlile vor putea organiza programul orelor de recuperare fără aprobarea inspectoratelor școlare. Unitățile de învățământ trebuie să acorde sprijin eleviilor care se află în risc de corigență. Școlile vor organiza orele remediale pentru toți elevi înmatriculați, potrivit ordinului transmis de Minister.

Actul dispune cuprinderea în program, necondiționată de termene, a elevilor, într-un mod continuu și adaptat nevoilor acestora. Părinții sau reprezentanții legali a elevilor pot depune solicitări pentru înscrierea copiilor în acest program până pe data de 25 a fiecărei luni.


Programul orelor remediale se va stabili de către profesorul didactic la nivelul școlii, dar cu consultarea elevilor și a părinților.

Profesorii vor primi 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare pe care o vor pregăti.


Toate detaliile le găsiți la secțiunea de fișiere.

CITEȘTE ȘI:


Sâmbăta la școală pentru orele remediale? Elevii din Cluj sunt nemulțumiți: „Mai bine ar investi în alte nevoi ale sistemul educațional”

abonare newsletter