Educație

Zeci de studenți protestează în fața Prefecturii Cluj: „Pierdem trenul spre educație”

Zeci de studenți protestează în țara Prefecturii Cluj, după ce premierul a anunțat că nu vor mai avea gratuitate la tren.

UPDATE: Aproximativ 40 de studenți protestează în fața clădirii Prefectura Cluj.

 


Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren, a anunțat premierul României, dar vor beneficia de 50% reducere la biletele de tren:

 


„Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd un capăt de țară și dau exemple alte țări din Europa. În Austria studenții au 60% reducere, Belgia – 50% reducere, Cehia – 75%, în Croația reducerea e de 50%, în Estonia de 30%, în Franța de 50%. În Grecia nu există reduceri generale. România era țara care era în afara sistemului. Toate celelate țări mai dezolvate nu oferă gratuitate”, a declarat Florin Cîțu.

După ce s-a anunțat această măsură, studenții din întreaga țară au umplut site-urile de socializare cu postări prin care cer premierului să renunțe la această măsură.


Tinerii studenți din Cluj s-au adunat în fața Prefecturii, în număr mare, pentru a protesta împotriva Guvernului.

Odată cu ei, studenții au luat și pancarte pe care sunt scrise mesaje de protest, precum: „Pierdem trenul spre educație”, „Voi cu trenul în față, noi cu trenul înapoi” și „Să vă fie frică, studenţii se ridică”.


„Mulţi studenţi au nevoie de gratuitatea aceasta pentru că vin din familii cu situaţie precară, stau în cămin, şi au nevoie să fie ajutaţi, mai ales în pandemie. Tot ce ne dorim este să revenim la normalitate”, a declarat unul dintre protestatari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter