Educație

Elevii care merg la școală vor primi măști de protecție. Cîmpeanu: „Avem un stoc de 37 de milioane de măști”

Ministrul Educației a anunțat mai multe măsuri care s-au luat pentru redeschiderea școlilor. Elevii vor primi măști de protecție, iar orele online se vor putea face doar în cazul în care profesorul are adeverință medicală.

 

 


Elevii care vor merge la școală fizic, vor primi măști de protecție, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Pentru învățământul preuniversitar există un stoc de 37 de milioane de măști de protecție.


„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia", a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie. Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale", a adăugat Cîmpeanu.


CITEȘTE ȘI:

Vrem la școală! Studenții și profesorii sunt de acord: vor cursuri față în față, dar nu oricum!

Ultimele Stiri
abonare newsletter