Educație

Elevii pot spune adio tezelor? Ce schimbări vor apărea în învățământ

Ministrul Educației a vorbit despre un ordin care prevede mai multe schimbări drastice în învățământul românesc. Orarul elevilor va fi scurtat.

Elevii pot spune adio tezelor? Ce schimbări vor apărea în învățământ Elevii pot spune adio tezelor? Ce schimbări vor apărea în învățământ

 

 


Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a vorbit, vineri, despre un ordin ce prevede reducerea drastică a materiei, renunțarea la anumite capitole de la diferite materii, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi astfel încât să nu mai petreacă multe ore în fața calculatorului, dar și predarea multidisciplinară.

 


Tezele sunt eliminate

„Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a declarat Anisie pentru ProTv.

Aceasta susține că ar putea fi posibilă realizarea orelor în tandem, pentru reducerea timpului petrecut de elevi în fața calculatorului și a dat exemplul orelor de limba română, ce ar putea fi combinate cu cele de engleză.


De asemenea, ministrul a precizat că cele 250.000 de tablete pentru elevii care nu dețin echipamente electronice ar putea ajunge la aceștia în luna decembrie.

CITEȘTE ȘI:


Cherecheș : „Școlile vor funcționa pe mai multe scenarii și anul viitor, chiar dacă va exista un vaccin anti-COVID”

 

 


Un SFERT din copiii din România nu au acces la educația ONLINE din cauza sărăciei

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter