Educație

Întreaga societate, inclusiv școlile, a fost aruncată în haos de pandemie. Autoritățile „învață din mers”

Întreaga societate, inclusiv școlile, a fost aruncată în haos de pandemie, dar în ceea ce privește învățământul nu este corectă o evaluare de genul „totul este haotic”, susține Iohannis.

Întreaga societate, inclusiv școlile, a fost aruncată în haos de pandemie.  Autoritățile „învață din mers” Întreaga societate, inclusiv școlile, a fost aruncată în haos de pandemie. Autoritățile „învață din mers”

 

 


Președintele Kalus Iohannis a admis că s-au făcut și erori, care trebuie corectate, dar a subliniat că s-au luat și decizii bune, iar în momentul de față nu este cazul să căutăm vinovați, ci soluții:

 


„Întreaga societate a fost aruncată în haos de această pandemie și evident, și școlile. Este o situație nemaiîntâlnită și este foarte clar că s-au luat măsuri bune, dar s-au făcut și erori. Și autoritățile, și eu, și noi învățăm din mers, însă nu cred că este cazul să exagerăm cu aceste evaluări – că totul este haotic. Nu totul este haotic. În majoritatea școlilor lucrurile sunt ordonate, sunt bine planificate, dar există excepții și ele trebuie corectate”, a declarat șeful statului.

„Îmi doresc ca până la sfârșitul anului școlar să putem spune că fiecare elev are acces la online”

Odată cu creșterea accelerată a numărului de cazuri de Covid19, tot mai multe școli trec în scenariul roșu, dar încă nu există tabletele promise și unii copii nu pot participa la cursurile online.


„Trebuie să ne obișnuim cu faptul că această pandemie ne-a luat total pe nepregătite. Chiar dacă nu îmi face mare plăcere, țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi această pandemie, rezervele României în acest domeniu au fost zero. Așa le-a lăsat Guvernul PSD, pe zero. De atunci, noi gestionăm pandemia, în paralel gestionăm toate domeniie unde ar fi trebuit să existe o rezervă, iar în domeniul învățământului, s-a început destul de devreme cu procedurile de achiziții.”

CITEȘTE ȘI:


Programa școlară va fi modificată. Ministrul Educației: „Trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar”

 

 

 

Peste 30 de școli din Cluj sunt în scenariul ROȘU. Elevii învață exclusiv ONLINE

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter