monitorulcj.ro Menu
Educație

Vești bune pentru elevii clujeni! ISJ, achiziții impresionante pentru combaterea coronavirusului în școli

Elevii clujeni vor primi și mai multe măști și dezinfectant din partea Inspectoratului Școlar Județean.

Vești bune pentru elevii clujeni! ISJ achiziții impresionante pentru combaterea coronavirusului în școli

 

 


Având în vedere prevederile HG, nr. 756, din 10.09.2020, privind aprobarea Programului național Educația în siguranță, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a realizat achiziții pentru 68 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, constând în materiale de protecție sanitară:

 - 730.700 măști, în cuantum de 200.000 lei; 1.746 litri de dezinfectanți, în cuantum de 50.000 lei.


 În perioada 12-16 octombrie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Cluj desfășoară activitatea de distribuire a acestor materiale sanitare  unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, conform unui grafic comunicat la nivel de rețea școlară.

 În ceea ce privește achiziția de tablete, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj informează opinia publică cu privire la faptul că toată documentația aferentă achiziționării celor 1.890 de tablete se regăsește încărcată pe portalul SICAP, în faza de depunere a ofertelor de către furnizorii interesați, cu termen 20 octombrie 2020.


 În paralel, Inspectoratul Școlar Județean Cluj pregătește și documentația pentru achiziția de materiale sanitare, tablete și echipamente IT, în conformitate cu dispozițiile OUG, nr. 144/2020, necesare desfășurării activităților didactice online, în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj.