monitorulcj.ro Menu
Educație

Noi materii implementate în programa școlară. Ce vor studia elevii?

Elevii vor avea noi opționale la școală. Materiile vor fi implementate atât în învățământul gimnazial, cât și în cel liceal.

noi-materii-implementate-in-programa-scolara-ce-vor-studia-elevii

 

 


Elevii vor avea parte de noi materii opționale. Aceste materii au fost aprobate de Monica Anisiei, prin ordin de ministru. Pentru clasele a III-a și a IV-a elevii ar putea să studieze „Eu şi scena”, clasele a VI-a și a VII-a „Teatrul şi noi”, iar clasele a X-a şi a XI-a disciplina „Laboratorul de teatru”.

„Elevii să studieze la clasele a 3-a și 4-a disciplina „Eu și scena”, la clasa a 6-a și a 7-a disciplina „Teatrul și noi”, iar la clasele a 10-a și a 11-a, disciplina „Laboratorul de teatru”. Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului UE pentru competențele cheie de învățare pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în Agenda de la Seoul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Anisie în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia deschiderii Anului Universitar.

Propunerea privind introducerea unei discipline în domeniul artei teatrale a venit din partea Universității Naționale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, potrivit ministrului.


Implementarea acestor materii este discutabilă în condițiile în care elevii sunt supraîncărcați cu multe teme. De asemenea, în această perioadă de pandemie, prioritatea trebuie să fie siguranța eleviilor în școli.

CITEȘTE ȘI:


Noi reguli pentru noul an universitar. Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu cu mașina personală.

 

Calendar școlar 2020/2021. O nouă zi liberă pentru elevii din toată țara