Educație

Ce spune Emil Boc despre noul an școlar : „Refuz ideea unei generații pierdute din cauza pandemiei.” VIDEO

Emil Boc a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar. Primăria și Consiliul Local au investit peste 9 milioane de euro în educație în acest an.

 

 


Astăzi a fost prima zi de școală, iar primarul Emil Boc a transmis un mesaj tutror eleviilor și părinților cu ocazia începerii noului an școlar.

În videoclipul postat de el pe pagina de Facebook, Emil Boc spune că în momentul de față prioritățile primăriei sunt asigurarea siguranței sanitare în școli, licee, creșe și grădinițe.


„De această dată, începutul școlii are loc într-un context special, deoarece cu toții pășim într-un teritoriu nou pentru procesul educațional românesc. Criza sanitară reprezintă o realitate dură, în fața căreia a trebuit să acționăm rapid. Subliniez din nou: refuz ideea unei generații pierdute din cauza pandemiei. Și pentru că orice situație de criză aduce și oportunități, avem șansa de a demonstra tuturor că educația nu cunoaște granițe și că împreună putem să ne adaptăm oricărei situații”, a scris Emil Boc pe pagina oficială de Facebook.


Anul acesta s-au investit peste 9 milioane de euro în educație: în dotarea școlilor cu echipamente medicale și de protecție, echipamente IT, dar și în reparațiile și igienizarea unităților de învățământ.

De asemenea, programul autobuzelor școlare a fost extins, acesta ajungând la 14 tresee și aproape orice cartier din oraș este conectat cu unitățile de învățământ.


Emil Boc a mai declarat și faptul că toți elevii care vor avea media peste 8,50 vor primi bursă de studiu. Cel puțin 20% din taxele plătite de clujeni merg spre educație, astfel Clujul se află pe primul loc în materie de educație.

Primarul a mai amintit și de faptul că anul acesta Clujul a intrat în competiția pentru titlul de Capitala Europei, alături de alte 5 orașe mari din Europa, orașul primind 100.000 de euro doar pentru că s-a calificat printre cele 6 orașe.


Sursă video: Facebook Emil Boc

CITEȘTE ȘI:

Mesajul preşedintelui la început de școlar în pandemie: Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou

 

100.000 de elevi au început azi școala online. Câți dintre ei nu au laptop-uri sau tablete?

Ultimele Stiri
abonare newsletter