Educație

100.000 de elevi au început azi școala online. Câți dintre ei nu au laptop-uri sau tablete?

Aproximativ 100.000 de elevi au început școala, astăzi, doar online. Totuși o bună parte dintre aceștia nu au aparatura necesară pentru a putea participa la cursuri.

100.000 de elevi au început azi școala online. Câți dintre ei nu au laptop-uri sau tablete? 100.000 de elevi au început azi școala online. Câți dintre ei nu au laptop-uri sau tablete?

 

 


Ministrul Educației a anunțat că 12,3% dintre elevii care încep școala online azi, 14 septembrie, nu dispun de aparatura necesară pentru a putea participa la orele de curs.

 


În 12.423 de școli din țară copiii merg la cursuri în format fizic, urmând scenariul verde, în 4.915 școli cursurile se vor face în scenariul galben, iar în 263 de școli elevii nu încep anul școlar în bănci.

Profesori în carantină sau în concediu medical

„Unele dintre unitățile de învățământ care erau în scenariul galben, din motive de infracstructură, au solicitat să treacă în scenariul roșu. Nu pot accepta să intre în spațiul școlii muncitorii, atâta timp cât există profesori și copii în școală. S-a luat această decizie, să treacă în scenariul roșu”, a spus ministrul Educației.


În momentul actual, la nivel național, sunt 293 de cadre didactice în carantină, 106 sunt la spital și 91 în concendiu medical. În comparație cu anul școlar precedent, anul acesta s-au pensionat 147 de profesori.

„Există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre aflate în carantină care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online și 91 în concediu medical. Dacă anumite cadre didactice au cerut pensionarea de la 1 septembrie, sunt 147 cadre didactice care au depus de la 1 septembrie dăsarele de pensionare”, a adăugat Anisie.


CITEȘTE ȘI:

Mâncare gratuită pentru elevii clujeni! Ce școli le asigură copiilor o masă caldă pe zi?
 

 


Ludovic Orban își asumă deschiderea școlilor:„Este o necesitate. Copiii s-au îmbolnăvit și în vacanță de Covid-19”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter