monitorulcj.ro Menu
Educație

Poliția Siguranța Școlară își va începe activitatea luni

Odată cu începerea noului an școlar, Poliția Siguranța Școlară își va începe activitatea pentru un mediu școlar sigur.

Poliția Siguranța Școlară își va începe activitatea luni

 

 


Polițiștii acestei structuri vor acționa exclusiv pentru asigurarea unui mediu școlar sigur și pentru derularea în condiții de siguranță a tuturor activităților școlare, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

 


„Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritate pentru Poliția Română. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ”, arată un comunicat IPJ Cluj.

Astfel, misiunile de protecție a elevilor vor începe luni, 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar.


„Începând cu acest an școlar, odată cu formarea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevii, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale”, mai precizează comunicatul.

Un mediu sigur pentru elevi

Astfel, aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri dale Ministerului Afacerilor Interne și ale Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații nonguvernamentale, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul unității de învățământ.


CITEȘTE ȘI:

Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar

 


Profesorii vor fi filmați în timpul orelor de curs. „Nu va fi comod ca toată familia să mă urmărească atunci când predau”